Kolik, gaz sancısı çeken bebeklerde, kesintisiz ağlama krizleri görülmesi ile anneler çare arayışına girerler. Bebeklerde oluşan gaz sancılarının bazı sebeplerinden biri de anneden yeterli sütü alamaması ve bu sebeple hazır mamaların bebeğe verilmesi olabilir. Hazır mamalar sindirimi daha zor olmasından dolayı bebeklerde sancı yapabilmektedir. En kolay sindirilen ve en rahat içimi olan gıda, anne sütüdür.

Anason bitkisi bu gibi durumlar için çarelerden biri olabilir. Anason tohum halinde olan bir bitkidir. Maydanoz familyasından gelen anason tohumu, sindirime iyi geldiği bilinmektedir. Bu açıdan bazı doktorlar bebeklere anason çayı önerisinde bulunmaktadır.

Bebeklerde Gaz Sancısı Ve Rahat Uyuması İçin Bebeklere Anason Çayı Verilir Mi? | 1

Yeni doğan bebeklerin sindirim sistemleri henüz tam gelişmediği için yaşadıkları gaz sancıları bazen çok şiddetli olmaktadır. Anneyi ve bebeği oldukça huzursuz eden ağlamaları ve sancıları hafifletmek mümkündür. Anason tohumu çayı bu gibi durumlarda rahatlatıcı ve sindirim için faydalı olması sebebiyle kullanılabilir. Anason çayı bebeklerin sancılarını azaltacak ve rahat uykuya geçmelerine yardımcı olacaktır. Anason, bebek uykusunda kesintisiz bir rahatlık sağlayabilir.

Anason Bebeklerde Nasıl Kullanılmalı?

Genellikle çoğu doktor tarafından 3 aydan önce kullanım önerilmemektedir. Bebeklerde 3 aydan önce anason kullanımı için doktorun önerilerine uyulması gerekmektedir. Kolik bebeklerde 3 aydan önce anason çayı yerine farklı çareler önerilebilir. Farklı karışımların olduğu damlalar, kolik bebeklerde daha küçük aylardan itibaren verilmektedir. Bu karışımların içinde de anason bulunanları vardır.

Anason tohumu, genellikle demlenerek çay halinde tüketilmesi önerilir. Bebekler için anason kullanımı dikkat edilmesi gerekilen bir durumdur. Çayın ölçüsü iyi bilinmelidir. Genellikle bir çay kaşığı ile birkaç damla halinde bebeğe verilmesi yeterli olacaktır. Anasonun zararları, genellikle yanlış kullanımlar sonucunda ortaya çıkar. Bu da fazla tüketilmesi ve dozunun fazla olması gibi sebeplerdir.

Bebeklerde Gaz Sancısı Ve Rahat Uyuması İçin Bebeklere Anason Çayı Verilir Mi? | 2

Bebeklere anason çayı tarifi, şu şekilde olmalıdır:

1 Bardak kaynar suya 8- 10 adet anason tohumu demlenmeli ve ılık hale geldiğinde süzülüp, birkaç damla olacak şekilde bebeğe verilmelidir.

Anason çayı veya başka bitki çaylarını mutlaka çocuk doktorunuzun önerisi olmadan kullanmamalısınız.

İlgili Konular;

Anason Çayı Bebeklerde Uyku Yapar mı? Bebeklerde Gaz Sancısına İyi Gelir Mi? Tıklayın !

Bebeklere Rezene Çayı Verilir Mi? Rezene Çayı Bebeğe Nasıl Verilir? Tıklayın !

Bebeğine Anason Verenler İçin Tıklayın !