Bebeklerde Pişik ve Tedavisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler Bebeğiniz tuvalet alışkanlığı kazanana kadar her zaman pişik olma ihtimali bulunur. Kapalı bezler, cilde yeterince hava aldırmayıp bebeğin hassas cildini tahriş edebilir ve oluşan hassasiyet, bebeğinizin huzurunu kaçırır. Peki, pişik oluşumunu önlemek veya var olan pişik problemini tedavi etmek için neler yapılabilir? Pişiğe dair merak edilenleri anlattık.

Bebeklerde Pişik ve Tedavisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bebeklerde Pişik ve Tedavisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bebeklerde Pişik ve Tedavisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Neden Pişik Olur?

Altı bağlanarak cildin havasız kalması, altını kirlettiğinde bezin hemen değiştirilmemesi, ıslak ve nemli bebek bezi, alt temizliği için kullanılan çeşitli kimyasallar ya da sadece bezin cilde sürtünmesi gibi durumlarda pişik meydana gelebilir. Bu nedenle pişik oluşumunun neden kaynaklandığı bulmak, pişiğin tedavisi konusunda alınacak ilk önlemdir ve alışkanlıklarda yapılacak bazı ufak değişikliklerle pişik oluşumu önemli ölçüde giderilebilir.

Pişiğe Karşı Bunlara Dikkat!

Genellikle genital bölgenin nemli kalması ile artış gösteren pişiği önlemek için bebek bezi sıklıkla değiştirilmeli, altını kirlettikten sonra bebeğin altı ılık su ile yıkanmalıdır. pH değeri bebek cildine uygun ıslak mendiller dışarıda olduğunuz zamanlarda kullanılsa da evdeyken altın yıkanıp kurulanması ve mümkünse bir 15 dakika açık kalarak hava alması önerilir. Ayrıca sürtünmeden kaynaklanan pişiği önlemek için bebeğin bedenine tam uyan bez seçimi yapılmalıdır.

Bez bağlanırken bel kısmında hafif bir boşluk bırakılması da bezin içinde hava dolaşımına imkân verecektir. Bir diğer önemli nokta ise bezin üzerine giydirilecek giysinin seçimidir. Sentetik olmayan, pamuklu kumaşların tercih edilmesi, bebeğin cildinin hava almasını sağlar. Tüm bunlara ek olarak pişik önleyici bebek bakım ürünleri de kullanılabilir.

Pişik Önleyici Ürünler

Bebeklerin bez döneminde sıklıkla karşılaşılan problemlerden biri olan pişik, bebeğin canını sıkıp onu huzursuz edebilir. Bu yüzden pişik oluşumuna karşı pek çok koruyucu ürün geliştirilmiş, bebek bezleri de yüzeyi kuru tutabilecek şekilde tasarlanmıştır. Pişik önleyici kremler, pudralar, organik bebek bezleri ya da alkolsüz ıslak mendil gibi ürünler kullanarak pişik sorunu önemli ölçüde azaltılabilir. Ancak doğru ürün seçimi konusunda kendinize ve bebeğinize biraz zaman tanımalı, farklı markaların ürünlerini deneyerek cildin ne reaksiyon vereceğini gözlemlemelisiniz.

Pişik Tedavisi

Pişik tedavisinde bebeğin cildi ile uyumlu pişik kremleri önemli yer tutsa da zaman zaman pişiğin enfeksiyon kapması ve gittikçe yayılması da görülebilir. Bu durumda doktorunuza başvurmak en doğrusudur. Ayrıca alınan tüm önlemlere ve kullanılan ürünlere rağmen pişiğin 1 haftadan uzun sürmesi durumunda da doktorla iletişime geçmekte fayda var.

 

Kaynak: blog.gittigidiyor.com