Çocuğunuz devamlı mutsuz yada tuhaf davranışlar sergiliyorsa çocuk depresyonu olabilir. Çocuk depresyonu belirtileri nelerdir?

Çocuk depresyonu belirtileri neledir?

Depresyonun sadece yetişkinlere özgün olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Günümüzde çocuklarda da sıkça rastlanan çocuk depresyonunu farkedip hemen çözüm bulmanız çocuğun psikolojk gelişimi açısından önemlidir. Çocuğunuzda bu belirtiler varsa pedagogdan yardım almanız gerekebilir.

Çocuk depresyonu belirtileri neledir? | 1

Çocuk Depresyonu Belirtileri

Uzun Süreli Mutsuzluk Hali
Çocuğunuz yapı olarak sakin olabilir. Normalin dışında günlerce devam edebilen mutsuzluk hali çocuk depresyonun ilk belirtisidir. Sizin onunla ilgilenmeniz yada eğlenmesi için çabalamanız sonuç vermeyebilir.

Yemek Alışkanlıkları
Çocuğunuz normal tüketiminden çok daha az yemek yiyorsa ve sizin tüm ısrarlarına rağmen tüm gün aç kalıyorsa yada normal yediğinden çok daha fazla yemek ve abur cubur tüketiyorsa depresyon belirtisi sayılabilir.

Uyku Düzeni
Deprsyonda anormal seyreden durumlardan biri de uyku düzenidir. Çocuk normalden daha fazla yada az uyuyor olması, uykuya dalmakta zorlanması, ağlayarak uyanıyor olması çocuk depresyonu belirtilerinden biridir.

İçe Kapanma
Çocuk eskiden olmadığı kadar kendi başına kalmak istiyorsa arkadaşlarından ve ailesinden uzaklaşmaya başladıysa, saldırgan tavırlar ve öfke nöbetleri geçiriyorsa durum ciddi bir hal almaya başlamış demektir.