Bir çok yetişkin dahi faydalı olduğunu bildiği halde sebze yemez. Çocuklar bu konuda daha inatçıdırlar. Çocuklara sebze yedirmenin yolları nelerdir? Çocuklar için içinde sebze olan lezzetli yemekler.

Çocuklara Sebze Yedirmenin Yolları Nelerdir?

Sebzelerin faydalarını bilen yetişkinlerin bile severek yemediği bu besinleri yemek konusunda çocukları ikna etmek aileler için çok zordur. Çocuğunuz sebzenin faydalarını anlamayacak kadar küçük yada anlasa bile yine de yemek istemiyorsa yapmanız gereken farklı süslemeler yada sevdiği yemeklerin içerisine sebze eklemek olmalıdır.

Çocuklara Sebze Yedirmenin Yolları Nelerdir? | 1

Çocuklara Sebze Yedirmek

Sebzeli Krep
Çocuklar krepleri çok sever her bir krep içerisine farklı bir sebze ekleyerek yada farklı sebze karışımları ile onun için yeni bir tat yaratabilirsiniz.

Sebzeli Köfte
Çocukların en sevdiği yemekler arasında yer alan köfte patates ikilisinin yanına biraz salata ekleyebilirsiniz. İstersenizde köftenin içerisine hazırlarken sebze ekleyebilirsiniz.

Sebzeli Mücverler
Mücverin içerisinde bulunan yumurta, un ,peynir gibi malzemelerden dolayı çocuklar mücveri çok sever. İstediğiniz sebzeden ona mücverler hazırlayın.

Tabak süsleyin
Çocukların seveceği şekillerden oluşan tabak süslemeleri ile sebze yedirebilme ihtimaliniz yükseliyor. Sevdiği oyuncak, çizgi film kahramanları yada araba ev gibi figürler ile sebze yedirmek kolaylaşabilir.