Çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, çocuk doktorları tarafından,  tam teşekkürlü bir hastanede konabilecek bir tanıdır. Çocuğun yalnızca aşırı hareketli olması yada koşması ve oyunu sevmesi, onun bu tanıyı alması için yeterli değildir. Bu tanının alımı sırasında hastanede bulunan çocuk gelişimci veya çocuk psikologu tarafından dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu testi uygulanır. Çocuğun test performansı çocuk nörologuna bildirilerek tanıya katkıda bulunulur.

Çocuklarda Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğunun Belirtileri

Bu durumun belirtileri şu şekilde sıralanabilir:

  • Aşırı hareketlilik: Çocuk yerinde duramaz, oturamaz. Oturur durumda bile ayaklarını ve ellerini kullanarak hareket halinde kalır ve hemen kalkmak ister. Gereksiz yere sağa sola koşturur ve eşyalara tırmanmaya çalışır.
  • Dikkat Eksikliği: Çocuk bir çizgiyi takip etmekte ve bir oyunu sürdürmekte zorlanır. Dikkat çabuk dağıldığından sorulara cevap vermede güçlük yaşanır.
  • Dürtüsellik: Sonunu düşünmeden hareket etme anlamına gelir. Çocuk, düşüp yaralanabileceği yerlere tırmanır ve buralardan atlar. Bunun yanında soruların sonunu duymadan cevap vermeye isteklidir.davranışlarının sonunu düşünmediği için arkadaşlık ilişkilerinde zorlanacaktır.
Çocuklarda Dikkat Eksikliği Belirtileri Nelerdir? Aile Tavrı Nasıl Olmalı? | 1

Çocuklarda dikkat eksikliği

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğunda Ailenin Tavrı

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan çocuğa nasıl davranmalı, sorusunun yanıtı sabırlı ve yardımsever davranılmalı, olmalıdır. Çocuğun dikkatini toplamasına yardımcı olunmalı, doktorun verdiği ilaçlar aksatılmamalıdır. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun bitkisel tedavisi tam olarak mümkün olmamakla birlikte sakinleştirici bitki çayları, doktor kontrolünde verilebilir.

Çocuklarda Dikkat Eksikliğinin Ölçütleri Nelerdir? Tıklayın !

Çocuk disiplini ‘nde 40 altın kural

Saldırgan çocuklar ile başa çıkmanın yolları Tıklayın !

Bebeklerde Dil Gelişimini Etkileyen Unsurlar Tıklayın !

Çocuğunda dikkat dağınıklığı sorunu olan anneler Tıklayın !