Evde mama hazırlama nasıl yapılır ve mama tariflerini… Bebeğiniz artık katı gıdalara hazır, ona ticari olarak üretilmiş yiyecekler yerine evde hazırladığınız yiyecekleri vermek istiyor olabilirsiniz. Evde hazırlanan bebek yiyecekleri, dükkanlardan alacaklarınız kadar lezzetli olabileceği gibi, kesinlikle daha sağlıklıdır.

Bebeğin sağlıklı gelişimi için ilk 6 ay anne sütünden vazgeçilmemesi üzerinde ısrarcı olan uzmanlar, 6. aydan sonra bebeğin çorba ve mamalara alıştırılması gerektiğini vurguluyor. Bebeğinizin hem fiziksel ve hem de zihinsel gelişimi sağlıklı ve düzenli beslenmesi çok önemlidir. Piyasada satılan hazır bebek mamalarının içeriğinde bulunan yüksek miktardaki demir, bebeğin zihinsel gelişimini olumsuz etkilemektedir.

Bebeğinize hem sevdiği meyve ve sebzeyi yedirebilir hem de içiniz rahat olur. Bebekler genelde havuç, kabak, muz, elma gibi besinleri severek tüketirler. Bebeğinizin verdiği tepkiyi gözlemleyerek hazırladığınız mamayı sevip sevmediğini anlayabilirsiniz.

evde_mama_hazirlama_mama_tarifleri

Evde mama hazırlama

Ev yapımı mama tarifleri
Kahvaltı tarifi
Elma, kayısı, armut, şeftali, muz gibi mevsim meyvelerinden birini seçip 2’şer dilim soyup yumuşaması için buharda pişirin. Ezip püre haline getirdikten sonra içine pekmez, ceviz ve fındık ezmesini ekleyerek bebeğinize yedirebilirsiniz.
Sebzeli çorba tarifi
1 orta boy haşlanmış patates, 1 orta boy haşlanmış kabağın yarısı, 1 küçük haşlanmış havuç, 3 adet haşlanmış taze fasülyeyi haşladığınız sebze suları ile birlikte blenderdan geçirdikten sonra bebeğinize yedirebilirsiniz.
Tahıllı bebek maması tarifi
Birer fincan kadar yeşil ya da kırmızı mercimek, pirinç, bulgur ve buğdayı haşladıktan sonra ve 1 orta boy haşlanmış papates ve bir fincan süt ile birlikte blenderdan geçirin. Besleyici değeri yüksek olan bu mama bebeğiniz için gerekli olan tüm vitaminleri içerdiğinden sağlıklıdır.
Meyve salatalı muhallebi tarifi
Elma, şeftali, muz, kayısı, çilek, üzüm, kivi, kavun, trabzon hurması, erik, üzüm, portakal, mandalina gibi tercih ettiğiniz mevsim meyvelerinden birer dilim ezip püre haline getirin. 1 tatlı kaşığı pirinç ununu 100 ml süt ile karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına geldiğinde içine meyve karışımını ilave edin.