Genellikle anne-babalar, ikiz ve kardeş isimlerinin ilk ya da son hecesini aynı olacak şekilde seçerek isimler arasında uyum yaratmayı tercih ediyorlar. Aslında iki ismi birbiriyle uyumlu ya da bağlantılı kılmanın farklı yolları da var. İkiz bekliyor ya da ikinci defa anne-baba olmanın heyecanını yaşıyor olabilirsiniz. Belki de bebek bekleyen ve isim konusunda size danışan yakınlarınıza tavsiyelerde bulunmak istiyorsunuz. Kıyafetleri, oyuncakları, odaları, hatta saç kesimleri uyumlu olan kardeşler için en iyi isim seçme yollarını sizin için araştırdık!

İsim Seçme Yolları

Baş Harf

İki kardeş ismini birbirine uydurmanın en kolay yolu baş harflerini aynı seçmek. Mesela Aslı ve Arda, Ali ve Aras ya da Derin ve Defne. Baş harfleri aynı olmasına rağmen isimlerin tamamen bireysel olmasını, aynı ritimde olmamasını istiyorsanız da Sarp ve Serhat gibi iki isim seçebilirsiniz.

Aynı Heceli İsimler

İsimlerin baş harfini ortak seçmek kadar popüler bir diğer öneriyse ortak bir hece ya da eş hece sayısı seçmek. Ortak hece ister isimlerin başında ister sonunda olsun, iki ismi her zaman uyumlu kılıyor. Eşit hece sayılı ancak farklı ritimlere sahip isimlere örnek olarak Batuhan ve Melisa’yı verebiliriz. Ortak hecelilerse Gökhan ve Göksel ya da Mira ve Bora olabilir.

Popülerliğe Göre

Çağın popüler isimler listesinde art arda gelen iki ismi seçerek ikizlere ya da kardeşlere vermek hiç de kötü bir fikir değil. Bu dönemde ikiz kız çocuklarına düşünülebilecek isimler Azra ve Kayra uyumunda olabilir. Erkek çocuklar içinse Hazar ve Harun hem çağdaş hem de popüler isimler arasında.

Bebeklerimizin Cinsiyetleri ve İsimler Tıklayınız!

Tema Uyumu

Aynı temadan iki isim seçmek, diğer isim verme yollarına benziyor olsa da içinde daha derin bir anlam taşıyor. Mesela Deniz ve Mehtap, Kaya ve Toprak, Yaprak ve Rüzgâr gibi doğa temasına sahip isim önerilerinden seçim yapabilirsiniz.

ikiz_bebek_isim_Secme

Aynı Kökene Sahip İsimler

Farklı isimlere ilgi duyuyorsanız tarih kitaplarını ya da farklı dillerden dilimize geçmiş isimleri incelemenizde fayda var. Hem orijinal hem de melodik isimler bulabilirsiniz. Arin ve Alya, Nadin ve Letisya bu açıdan hem egzotik hem de son derece melodik isimler. Üstelik aynı kökenden geliyorlar.

Anlam Uyumu

İsimlerin anlamlarını araştırırken farklı isimlerin aynı anlama geldiğini mutlaka görmüşsünüzdür. Böyle çiftler yapmak da şüphesiz orijinal bir fikir olacaktır. Mesela Balın da Canan da sevgili anlamına gelmelerine rağmen birbirinden son derece farklı iki isim.

Stil uyumu

Klasik isimler seçerek aynı tarzda ama asla eskimeyen iki isimden güzel bir uyum yaratabilirsiniz. Ya da çocuklarınızın ikinci isimlerini birbirine benzer ve uyumlu seçip onlara değişik bir orijinallik de katabilirsiniz. İsimleri soyadınıza uygun da seçebilirsiniz.

Kaynak: blog.gittigidiyor.com/