Yapılan son bir araştırmaya göre “Her şeye karışan” annelerin kızları diğerlerine göre daha çok başarılı oluyor!

Anne olmanın güzellikleri kadar zorlukları da var. Ne kadar çok karışmak istemese de anneler mutlaka “uyaracak” “azarlayacak” ya da “söylenecek” bir şeyler buluyorlar. ?

Eğer siz de sürekli söylenen bir anne ile büyüdüyseniz ve çocukluğunuzda bundan sürekli şikayetçi olduysanız annenizden bugüne kadar söylediğiniz şeyler yüzünden özür dileseniz iyi olur. Çünkü ödevlerinizi yapmanız konusunda sizi uyarırken ya da eve erken gelmenizi tembihlerken aslında size BÜYÜK bir iyilik yapıyorlarmış.

2004-2010 yılları arasında Britanya’da gerçekleştirilen araştırmada 13-14 yaşlarındaki 15 bin 500 kız ile görüşüldü.

Essex Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen bu araştırmada, akademik hayatı boyunca kendisini destekleyen birine sahip olan kız çocuğu destekçisi olmayan kız çocuklarına daha fazla başarı gösteriyor.

Araştırmacı Ericka Rascon-Ramirez, “Genelde ailemizin bizden yapmamızı istediği şeyleri göz ardı edip kendi istediğimiz şeyleri yaptığımızda daha başarılı oluruz. Ancak her ne kadar ailemizin tavsiyelerini dinlemesek de durup düşündüğümüzde onların söyledikleri şeylerden etkilenmiş olduğumuzu görüyoruz. Kendi kendimize verdiğimizi düşündüğümüz kararların arkasında bile ebeveynlerimizin etkileri görülür” diyor.

Kendisini tamamen kız çocuğuna adayan bir ebeveynin onun üzerindeki etkileri rahatlıkla görülebilir. Bu kişi genelde anne olur.

Yani kızınız sizin tavsiyelerinizi dinlemiyorsa ve kapıyı çarpıp evden çıkıyorsa, bu tavsiyelerinizden etkilenmediği anlamına gelmiyor.

Bu birçok ebeveyn için iyi bir haber. Kısacası ‘dırdır etmek’ onlar için faydalı. Kızınız, verdiğiniz tavsiyelerin sonucunda sizin kötü bir ebeveyn olduğunuzu düşünse de ilerde size hak verecektir. Yazıyı kız çocuğu olan bütün annelerle paylaşmayı unutmayın. ‘Dırdır’ etmeye devam edebilirsiniz!