Yaz aylarına az bir zaman kala bebek bakımına dair tüyoları duymaya ne dersiniz hanımlar? Evet dediğinizi duyar gibiyiz. O halde en özel taktikler bizden!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte bebeğinizin bakımında da bir takım değişiklikler söz konusu olacak. Kış aylarında lahana gibi kat kat giydirdiğiniz bebeğinizi yaza hazırlamanın vakti geldi. Kadınlar Kulübü olarak yaz aylarında en doğru şekilde bebek bakımı yapmanız için birbirinden önemli tüyolarımız var.

Yaz Aylarında Bebek Bakımı İçin Tüyolar | 1

Yaz Aylarında Bebek Bakımı İçin Tüyolar

Anadolu Sağlık Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ebru Gözer, yaz aylarında bebek bakımı için önemli tüyolarda bulundu.

Bebeğinizi Yazın Güneşten Koruyun

Yaz aylarından bebek bakımında en önemli noktalardan biri bebeğinizi güneş ışınlarından korumak. Bebeğinizi dışarı çıkardığınızda mutlaka şapka ve şemsiye gibi gölgeliklerle koruyun.

Bebeğinize Sentetik Kumaş Giydirmeyin

Yaz aylarında hava malum sıcak birde üstüne bebeğinize sentetik kıyafetler giydirmeyin. Bu tür kıyafetler bebeğinizin cildini nemlendireceği için cildinde isilik oluşturabilir. Bebeğinizin cilt sağlığı için yüzde yüz pamuklu ürün kullanmayı tercih edin.

Bebeğinizin Bezini Hemen Takmayın

Yaz aylarında bebek bakımında duşun önemi büyük. Bebeğinizi yazın sık sık duş aldırın ve bezini hemen takmayın. Biraz bez olmadan vakit geçirmesini sağlayın ki cildi hava alsın.

Yaz Aylarında Bebek Bakımı İçin Tüyolar | 2

Bebeğinizin Sıvı Tüketimini Kontrol Edin

Bebeğiniz ilk 6 ayını doldurduysa artık su içebilir. Bu nedenle bebeğinize düzenli su içirin. Bebeğinizin sıvı alımının yeterli olup olmadığını öğrenmek için günlük değiştirdiğiniz bezi kontrol edin. Eğer ıslak bez aralığı 4-8 arasında ise yeterli anlamı taşır.

Bebeğinize Dışarıdan Bir Şey Yedirmeyin

Bebeğinizi yaz döneminde beslemek için dışarından bir şey yedirmeyin evde hazırlayın. Hele ki dondurmayı asla yanına yaklaştırmayın.

Bizim önerilerimiz bu kadar ya sizin?