Kadınlarda cinsel isteksizliğin nedenleri nelerdir? Cinsel isteksizliğin temelinde ne gibi sorunlar vardır? Cinsel yaşamda mutluluğu yakalamak için neler yapılmalıdır?

Cinsel isteksizliğin nedenleri nelerdir?

Kadınlarda karşılaşılan cinsel isteksizliğin büyük çoğunluğu fiziksel olamayan psikolojik nedenlere bağlıdır. Cinsel isteksizlikle alakalı kadın yada erkeğin kendisini suçlaması bu durumu çözüme kavuşturmaz. Aksine sizin psikolojik nedenlerinizin çözüme kavuşmasını zorlaştırır. Cinsellik kişilerde sadece görev haline gelirse bu duruma gelişmesinin normal olduğu konusunda uzmanlar uyarıyor. Kadınların cinsel isteksizliği engelleyen en önemli nedenlerden biri olan bedenini tanımaması yada sevmemesidir. Mutlu bir cinsel hayat için öncelikle kendinize karşı sevgi duymanız gerekiyor.

Cinsel isteksizliğin nedenleri nelerdir? | 1

Cinsellikten Uzaklaştıran Fiziksel Nedenler

Menopoz,

Hamilelik

Hormonel problemler,

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,

Epilepsi hastalığı,

Tansiyon,

Diyabet,

Nörolojik rahatsızlıklar,

Alkol ve sigara bağımlılığı,

Pelvis bozukluğu.

Psikolojik Nedenler

Cinselliğin yanlış aktarılmış olması,

Depresyon,

Partneriyle kavga,

Nefret,

Korku gibi durumlar olması,

Geçimsizlik sorunudur.

Kadınların cinselliğe neden olan faktörün fiziksel mi yok psikolojik mi olduğunu belirlemesi gerekir. En sık rastlanan sorun ise vajinimustur.

Vajinimus cinsel ilişki sırasında vajinada kasılmalar meydana gelmesidir. Kadın için cinsel ilişki şiddetli ağrılara neden olan bir duruma dönüşebilir. Uzman jinekolog muayenesinden sonra psikologlar eşliğinde tedavi edilebilir. Nedeni ise büyük çoğunlukla çocukluk çağlarından itibaren cinselliğin yanlış anlatımıdır.