Seks, pek çok kişinin düşündüğü gibi sadece hormonlarınızın ya da arzularınızın artması değildir.

Özellikle kadınlar, cinsel arzularının dönem dönem artmasının ya da cinsel hayata düşkünlüğün utanılacak bir durum olduğunu düşünse de, seksin sağlık açısından pek çok faydası var.

İşte seksin 5 faydası:

Bağışıklık ve kalp sağlığını güçlendirir
Yapılan araştırmalara göre düzenli seks, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve düzenli cinsel hayatı olan insanların genellikle soğuk algınlığı ve ateşlenme sorunuyla daha az karşılaştığı söyleniyor. Ayrıca, kalp sağlığını güçlendiriyor, kalp krizi ve diğer kalp sorunları riskini azaltıyor.

İlişkiyi kuvvetlendirir
Düzenli seks ile kendinizi ve partnerinizi şımartmak, sizi daha mutlu ve ilişkinizden daha memnun bir hale getirecektir. Seks, birbirinizi daha iyi anlamanıza yardımcı olur, arasınızdaki bağın ve samimiyetin oluşmasını sağlayarak ilişkinizi kuvvetlendirir. Düzenli seks sayesinde partnerinizle aranızdaki yanlış anlamaları ve gereksiz tartışmaları rafa kaldırmanız mümkün.

Ağrıyı azaltır
Eğer baş ağrısından şikayet ediyorsanız ağrı kesicileri bir kenara bırakın. Çünkü seks, baş ağrısını azaltıyor, kendinizi daha enerjik hissetmenizi sağlıyor ve bir ağrı kesici görevi üstleniyor.

Stresi azaltır
Sağlıklı bir cinsel yaşamın en önemli yararı, stresle başa çıkmanıza yardımcı olmasıdır. Yapılan araştırmalara göre düzenli seks hayatı olanların kendine olan güveni ve saygısı daha yüksek. Aynı zamanda nadiren seks yapanlara göre fiziksel ve duygusal anlamda kendilerini daha iyi hissediyorlar ve stresle başa çıkmasını iyi biliyorlar.

Kasları güçlendirir
İster inanın ister inanmayın, seks hem etkili hem de en eğlenceli egzersiz. Seks, dayanıklılığınızın artmasına yardımcı olur ve kaslarınızı güçlendirir. Düzenli cinsel yaşamınızın olması, geceleri daha iyi uyumanıza yardımcı olur. Ayrıca, yüz ve vücudunuzdaki kapalı gözenekleri açar ve cildinizdeki kiri temizler. Yani düzenli seks, aynı zamanda cildinizi temizlemek için de harika bir yoldur.