Orgazm hakkındaki ilginç gerçekleri hiç merak ettiniz mi? Sevişmede “altın an” olarak bilinen orgazmın bir çok yararının dışında enteresan gerçekleri de bulunuyor.

İşte orgazm hakkında şaşırtan gerçekler!

Topuklular ve orgazm ilişkisi

Christian Louboutin, İngiliz gazetesine verdiği bir röportajında “orgazm ve topuklu ayakkabıların çok fazla ortak yönü olduğu” söylemişti. Louboutin’e göre topuklu ayakkabıların seksi olmasının nedeni; bu ayakkabıların kadın ayağını, orgazm olurken aldığı şekle sokması.

Kadınlar da erken boşalabilir

Erken boşalma sadece erkeklerde yok. Kadınlarda erken boşalabiliyor. Erkeklerin %30′u hayatlarına erken boşalma sorunu yaşıyor. Portekiz’de yapılan bir araştırmada 18-45 yaş arasındaki kadınların %40’ı da ara sıra beklediklerinden daha önce orgazm olduklarını itiraf etti.

Düşünerek orgazm olmak

Düşünce gücüyle orgazm olmanız mümkün. Çılgın şarkıcı Lady Gaga bir zamanlar “Hafızamızın hislerimizle ilgili bölümü çok güçlü; bazen sadece düşünerek bile orgazm olabiliyorum” demişti. Betty Dodson’a göre bu açıklama doğru.

Yogazm ile orgazm

“Yogazm”, yoga yapanlar arasında son zamanlarda çok konuşulan bir konu. Yoga yaparken uyarılmak gerçekten mümkün mü?
Seksolog Jeffre TallTrees’ın kadında orgazmı başlatan ve idrarı tutmayı sağlayan pelvik kaslarının yoga sayesinde de çalıştığını söyledi.

Çoklu orgazm

Cinsel ilişki esnasında çok zevk aldığınızda birden çok orgazm olmanız mümkün. Betty Dodson’a göre kadınlar orgazm sonrası ortaya çıkan otonom refleksleri de orgazm olarak algılayabiliyor olabilir.

Orgazmın doğurmaya etkisi

Üreme konusunda sadece erkeğin orgazm olması yeterli değil. Kadın orgazmı üzerinde araştırmalar yapan bir üniversite kadınında bu konuda çok etkili olduğunu kanıtladı. Kadının orgazm olması çiftleri hem birbirine bağlıyor hem de ebeveyn olma iç güdüsünü arttırıyor.