Vulvar Vestibulit Sendrom (VVS) tedavi edilmezse neye sebep olur?
Vulvar vestibulit sendrom tedavi edilmediği takdirde zamanla kadınlarda vajinismus (ilişki sırasında kasılma), cinsel isteksizlik ve cinsel ilişkiden haz alamama sorunlarına yol açmaktadır.

Vulvar vestibulitis erkeklerde de cinsel sorunlara yol açar.
Eşlerini seven, hoşgörü sahibi erklerde de azalan cinsel ilişkinin sıklığına paralel bir şekilde ereksiyon (sertleşme) problemleri, erken boşalma ve cinsel isteksizlik sorunları da tabloya eklenmektedir. Bu şekilde eşler birbirini kabul edip zaman içinde “aseksüel evlilikler” ortaya çıkabilmektedir.

Bazı durumlarda ise cinsel sorunlar evlilik sorunlarına dönüşmekte ve maalesef beraberlikler boşanmalarla sonuçlanabilmektedir.

Her cinsel ağrı problemi vulvar vestibulitis (VVS) midir?
Hayır. Cinsel ilişki sırasında ağrı problemi genel olarak “disparoni (dyspareunia)” olarak bilinir.

Vulvar vestibulitis de bir cinsel ağrı problemi olmasına rağmen, cinsel ağrı problemlerinin daha pek çok nedenleri vardır. Ayırıcı tanı için tam bir jinekolojik muayene şarttır.

Vulvar vestibulitis nasıl tedavi edilir?
Kesin etiyolojisi (nedeni) bilinmese de VVS tanısı alan bayanlarda tek ve en etkin tedavi yöntemi bu bölgenin cilt kısmının basit bir ameliyatla yüzeyel ve parsiyel (kısmi) olarak çıkarılmasıdır.

Kliniğimizdeki deneyimlerimize göre de 10-15 dakika süren ve genelde lokal anestezi ile (uyuşturularak) yapılan bu basit cerrahi operasyonlar ile kesin tedavi (kür) sağlanabilmektedir.

Deneyimli bir jinekolog tarafından jinekolog muayenehanesinde dahi kolay bir şekilde yapılan bu operasyonun herhangi bir riski bulunmamaktadır.

Ağrılı cinsel ilişki (VVS) ile ilgili bilimsel sunumumuz yayınlandı.
14-19 Mayıs 2008 tarihleri arasında yapılan Türkiye’nin en büyük kadın-doğum kongresi konumunda olan ve Antalya Su Sesi Deluxe Hotel’de yapılan 6. Ulusal Jinekoloji ve Obstetrik Kongresi’nde “vulvar vestibulit sendromundaki cerrahi yaklaşımlarımız ve %100’lük tedavi sonuçlarımız” bildirilmiştir.