Birçok kadının ortak sorunu olan gıdık, fazla kilolu olmasanız bile başınızın belası olabilir. Ancak gıdığınızın kurtulmak için evde uygulayabileceğiniz basit egzersizler var. İşte en etkili gıdık eritme egzersizleri…

Gıdık eritme egzersizleri

Isınma hareketleri
Bütün egzersizlerde olduğu gibi bunda da yüz kaslarınızı ısıtarak başlamanız gerekiyor. Bunun için çenenizi öne, geriye ve yanlara doğru hareket ettirin. Bütün hareketler yavaşça ve ani itmeler olmadan düz bir şekilde olmalı. Bu egzersizi 8-10 kez tekrarlayın.
Gıdık eritme egzersizleri | 1
Kepçe
Ağzınızı açın ve dilinizi alt dişlerinizin üzerinde yuvarlayın. Çenenizi kepçe yapıp su taşıdığını düşünün. Kepçe hareketiyle başınızı aşağı eğin ve tekrar kaldırırken ağzınızı kapatın. Bu egzersizi yaparken dilinizin kenarlarını serbest bırakın ve 5-7 kez tekrarlayın.
Gıdık eritme egzersizleri | 2
Burnunuza dokunun
Gıdık, hiyoid kaslarınızın zayıf olmasıyla alakalıdır. Gıdığınızdan kurtulmak istiyorsanız hiyoid kaslarınızı güçlendirmelisiniz. Dilinizi çıkarabildiğiniz kadar çıkarın. Dilinizle burnunuza dokunmaya çalışın ve serbest bırakın. 5 kez tekrarlayın.
Gıdık eritme egzersizleri | 3
Oval yüz
Yüz şeklinizin daha genç görünmesini ve yanaklarınızı toparlamak istiyorsanız bu egzersizi yağın. Kafanızı sola çevirin ve çenenizi öne itin. Boyun kaslarınızı gerin. Boynunuzun solundaki kasların gerildiğini hissetmelisiniz. Sonra kafanızı sağa çevirin ve aynı hareketleri sağ tarafınızda tekrarlayın. Her iki taraf için de 5 kez yapın.
Gıdık eritme egzersizleri | 4
Zürafaya öpücük
Bir zürafayı veya kendinizden çok uzun birini öpmek zorundaymışsınız gibi düşünün. Başınızı yukarı kaldırın ve tavana bakın. Hafifçe çenenizi öne çıkarın ve birini öpecekmişsiniz gibi dudaklarınızı büzün. Egzersizi doğru yaptığınızda boynunuzda güçlü bir gerilim hissetmelisiniz. 5-8 saniye bu pozisyonda kalıp serbest bırakın. 5 kez tekrarlayın.
Gıdık eritme egzersizleri | 5
Dayanıklılık
İki elinizi yumruk yapıp çenenizin altına koyun. Çenenizi yumruklara doğru itmeye çalışın ve kaslarınızı gerin. İtme gücünü gittikçe arttırın. Maksimum dayanıklılığa ulaşınca 3 saniye bekleyip serbest bırakın ve 5-7 kez tekrarlayın.
Gıdık eritme egzersizleri | 6
Gülücük
Ağzınız kapalı bir şekilde dişlerinizi kilitleyin. Dudaklarınızı olabildiğince gererek açmaya çalışın. Dilinizle damağınızı itin ve itme gücünü yavaş yavaş arttırın. Çene kaslarınızda güçlü bir gerilim hissederseniz doğru yoldasınız demektir. Bu gerilimi 5 saniye sürdürdükten sonra 3 saniliğine bırakın ve 5-8 kez tekrarlayın.
Gıdık eritme egzersizleri | 7
Pofuduk yanaklar
Ağzınızdan derin nefes alıp verin ve ağzınızı havayla doldurup kapatın. Yanaklarınızı şişirin. Avuçlarınızla yanaklarınıza bastırın. Kaslarınızdaki gerilimi hissedin. 3-5 saniye bekledikten sonra havayı bırakın ve rahatlayın. 5-6 kez tekrarlayın.
Gıdık eritme egzersizleri | 8

Kaynak: Brightside.me