Sosyal medyada bir anda popüler olan kül kedisi diyeti, kilo verdirmesinden ziyade insan vücuduna verdiği zararla da tartışma konusu oldu. Çoğu kişinin en beğendiği masal kahramanlarından olan Kül Kedisi ya da namı diğer Sinderella, fiziki görüntüsüne benzemek isteyen insanlar tarafından yeniden bir kahraman haline getirildi.

Japonya’dan tüm dünyaya yayılan bu garip diyet, uzmanları da harekete geçirdi ve son derece tehlikeli olduğu söyleniyor. Bakın bu adı masum diyet vücutta neleri tetikliyor? İşte külkedisi diyetinin zararları

Bağışıklık Sistemini Alt Üst Ediyor

Bu diyeti tercih eden kişiler vücutlarını uzun süre ihtiyaç duyduğu gıdalardan mahrum ettiği için dirençleri de düşüyor. Ayrıca vücutta yeteri miktarda hormon salgılanmaması da hastalıklara davetiye çıkaran bir diğer yönü.

Kalp Rahatsızlığı Riskini Artırıyor

Beden kitle endeksini normalin çok altına indiren bu diyet güzel görünmek için kalbini riske atanların tercihi olarak nitelendiriliyor. Zayıf kalan vücuttaki dolaşım dengesi bozulduğu için yeni düzene ayak uydurmak isteyen kalp, normalden daha fazla çalışıyor ve bu da genç yaşta kalp yetmezliği ve taşikardi gibi problemlere zemin hazırlıyor.

KülKedisi Diyetine Dikkat! | 1

Depresyon Nedeni Olabilir

Uzmanların külkedisi diyeti hakkına yaptığı uyarıların başında özellikle genç kızlarda psikolojik sorunlara yol açabileceği geliyor. Belirli bir görsel ikonu kendisine örnek alarak vücudunu şekillendirmeye çalışmanın yetişkinlik döneminde onarılamaz derecede ruhsal sorunlar ortaya çıkarabileceğini söyleyen uzmanlar, aileleri de çocuklarının davranışlarını ve yeme- içme alışkanlıklarını gözlemlemeleri konusunda uyarıyor. Ayrıca sosyal medya üzerindeki birçok vlog’un da bu diyeti özendirdiğine dikkat çekiliyor.

Zayıflatan Atkins Diyeti için Tıklayın !

Dünya Yıldızlarının Yaptığı Elma Sirkesi Diyetinin 5 Yan Etkisi için Tıklayın !