2014 Yılbaşı Konseptinizi Seçtiniz mi?

Yılbaşı konseptlerinde sık sık karşımıza çıkan renkler vardır, kırmızı ve yeşil. Bu renklerin yeni yıla girerken çok kullanılması bir tesadüf mü? Renklerin anlamını öğrendiğinizde kırmızı ve yeşilin neden yılbaşı rengi olduğunu anlayacaksınız. Kırmızı mutluluğun, azim ve kararlılığın simgesidir. Kırmızının insanı harekete geçiren bir etkisi vardır. Yeni yılın getireceği değişikliklere kolayca adapte olmanızı sağlar. Yeşil yeniliği, gençleşmeyi, umudu ve yeniden canlanmayı temsil eder. Paylaşım ve uyumun rengidir. Peki bu renkleri sadece aksesuarlarda mı kullanmak lazım ?

Kırmızı ve yeşilin tonlarını yeni yıl makyajınızda kullanabilirsiniz. Kırmızı ruj, dumanlı gözler ve yeşil ojeler sizi yeni yılın parçası yapar. Yeni yıla girerken insanların özen gösterdiği detaylardan biri de kıyafetlerdir. Yeni yıla yeni kıyafetlerle girmek pozitif enerjinizi arttıracaktır.

Yeni yıl konseptinden söz açılmışken çam ağaçlarından bahsetmeden olmaz. Bildiğiniz üzere çam ağaçları kışa inat yapraklarını dökmez. Her zaman yeni doğmuş gibi yemyeşildir. Bu sebeple her daim insanların dikkatini çekmeyi başarmıştır ve yeni yılın sembolü olarak görülmüştür. Yılbaşında çam ağacı süsleme geleneği Martin Luther’e kadar dayanır. Martin Luther ile başlayan yılbaşı çamı Almanya’dan İngiltere’ye, oradan da Amerika’ya yayılmıştır.

Yeni yıl ile ilgili doğruluğu ispatlanmamış olmakla beraber çeşitli söylentiler vardır. Yeni yıla nasıl girersen bütün yılın öyle geçeceğine inanılır. Bu sebeple yeni yılı sevdiğimiz insanlarla geçirmek isteriz. Yılbaşı için dostlarımızla özel anlar paylaşabileceğimiz harika sofralar hazırlarız. Yılbaşı sofrasının olmazsa olmazı hindi dolmasıdır. Yılbaşında tatlı yiyelim, bütün yıl tatlı geçsin diyorsanız kabak tatlısını sofralarınızdan eksik etmeyin.

YIlbaşı Hazırlığı

Gelelim mutfağınızda oluşturacağınız yılbaşı konseptine. Mutfak ürünleri satan birçok site dolaştıktan sonra kendi yılbaşı konseptim ile ilgili aklımda bazı fikirler oluştu. Öncelikle kırmızı bir yemek takımım olmalı. Desen desen yemek takımları satan bir site buldum. Bir set hem yemek takımı, hem kahvaltı takımı hem de pasta takımı olmaz demeyin. Olabilirmiş 47 parça Tiffany bordo set yılbaşı konseptimin ilk parçası. Yılbaşı yemeğinin üzerine keyifli bir çay için setimle uyum sağlayan bir çaycı seçtim. Susuz çalışmayı önleyen kilit sistemi, led ışıklı kaynama uyarısı ve şeffaf su seviyesi göstergesi ile kullanışlı bir çaycı. Lezzetli yemekler yapabileceğim marifetli bir sete her zaman ihtiyacım olmuştur. Kırmızı rengi diğer seçtiklerimle uyumu yakalayacaktır. 4 lt’lik ve 7 lt’lik tencerelerin ikisi de hem derin tencere hem de düdüklü tencere olarak kullanılabiliyor. Kapakları iki tencereye de uyuyor. Kısacası bir taşta iki kuş vurmuş oluyorsunuz. Mutfağım için ihtiyacım olan ürünleri yılbaşı konseptime ekledikten sonra sıra geldi hediyelik eşyalara. Sevdiklerime özel olduklarını hissettirecek küçük hediyeler güzel olur. Yeni yıl hediyesinde kararsızsanız önereceğim bu ürünlere göz atmanızda fayda var. 5 çaylarınıza eşlik edecek çikolata gibi tatlı ürünler bunlar Evine özen gösteren sevdikleriniz için dekoratif duvar saatleri ya da romantik sıcak dokulu battaniyeler de alabilirsiniz.

Herkesin kendi zevkine göre oluşturabileceği yılbaşı konsepti vardır. Bunlar benim seçtiğim özel parçalar. Siz de binlerce ürün içinden kendinize eğlenceli konseptler çıkarabilirsiniz.
Her yılbaşı yeni umutların, hedeflerin, hayallerin ve güzel dostlukların başlangıcıdır. 2014 yılının en özel yılınız olması dileğiyle..