Beyaz çamaşırlardaki lekeler nasıl çıkar?  Beyazlardaki sarı lekeler nasıl çıkar? bu soruyu sormayan kadın yoktur. Beyaz çamaşırları yıkadıktan sonra farkedilen o sarı lekeler oldukça can sıkıcı ama bu lekelerden kurtulmanın basit ama etkili bir kaç püf noktası var.

Beyaz Çamaşırlardaki Sarı Lekeleri Nasıl Çıkartırız?

Eskiden annenelerimiz beyaz çamaşırları yıkarken içine bir tutam odun külü atarmış bu çamaşırların çok daha beyaz olmasını sağlarmış şimdilerde bu yöntem tabi ki kullanılmıyor. Ama aynı kimyasal etkiyi gösteren deterjanlar var. Bazen bunlarda yeterli gelmediğinde tekrar doğal çözümlere dönmek en mantıklısı.

Öncelikle Kumaşlarda oluşan sarı lekelerin dolap lekesi mi yoksa günlük lekeler mi olduğu çamaşırların yıpranmaması açısından önemli bir nokta

Dolap Lekelerinde

Dolapta yada sandık lekesini çıkartmak istiyorsanız dikkatli olmalısınız.Uzun yıllar dolapta bekleyen kumaşların yapısı incelir ve çamaşır suyu gibi maddeleri saf halde kullanırsanız kumaşlarda yıpranma yada yırtılma olabilir.

Bu lekelerde bir kabın içine biraz amanyak koyun ve bekletin. Kumaş ince ise amonyağı az koyun.

Aynı etkiyi karbonat ile de sağlayabilirsiniz. Karbonatıda aynı ölçüde az miktarda kullanabilirsiniz.

Günlük Lekelerde ise

Çamaşırlarda oluşan ter yada diğer sarı lekeleri çıkarmak için sirkeden yardım alabilirsiniz. Geniş bir kabın içine beyaz sirke ekleyin. 10 dakika kadar bekletip yıkayın.  İsterseniz  bu işlemleri oksijenli su ve karbonat ile yapabilirsiniz.

Bu yöntemler doğal ve etkili yöntemlerdir. Kumaşın içine derin bir şekilde işlemiş lekeleriniz varsa önce soğuk su ile yıkamanız daha etkili olacaktır.