Halı temizleme bir çok kadının hoşlanmadığı bir konudur. Özellikle beyaz halı nasıl temizlenir ? halıdan leke çıkarma nasıl yapılır.

Beyaz Halı Nasıl Temizlenir?

Halı temizlemenin  en önemli püf noktası halıları sık sık elektrikli süpürge ile temizlemektir. Halının içindeki kirler sadece kötü ve kirli bir görünüm oluşturmaz. Aynı zamanda sağlık açısından da zararlıdır. Halılarınızı temizlerken yapmanız gereken doğru malzemeleri seçmek olmalıdır. Halınızı derinden temizlerken aşınmamasına da dikkat etmelisiniz.

Beyaz Halı Nasıl Temizlenir? | 1

Halıları temizleme malzemeleri ile temizledikten sonra yapmanız gereken yumuşatıcı içeren bir su ile tekrar silmek olmalıdır. Kimyasallardan sertleşen halıları bu şekilde yumuşatabilirsiniz. Bu sayede halının tüylerinin birbirine yapışmasını engellemiş olursunuz.

Halıların saçak kısımlarını ayrıca temizlemeniz gerekebilir. Bu işlemden sonra saçaklardaki tüyleri tarayın. Kabarmasını ve birbirine girmiş görüntüyü engellemiş olursunuz.

Halı nasıl temizlenir? Tıklayın!

Beyaz halıları temizlerken tüm bu yöntemleri uygulayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken ise çamaşır suyu gibi ağartıcı içeren kimyasalları kullanmadan önce halınızın aşınıp aşınmayacağından emin olun. Yünlü halılarda çamaşır suyu aşınnmaya neden olabilir. Derin lekeler varsa bulaşık deterjanı ile temizleyebilirsiniz. Beyaz halıları temizledikten sonra iki defa durulamayı unutmayın. Sonrasında ise yumuşatıcı içeren bir su ile tekrar üzerinden geçin. Bu sayede lekelerden tamamen arınmış olursunuz.