Bir temizlik aracı olan bulaşık makinelerinin temizliğe ihtiyacı olmadığı düşünür. Fakat bulaşık makinesinin düzenli olarak temizlenmesi, iyi çalışabilmesi için gereklidir.

Ayda bir kez olmak üzere bulaşık makineleri düzenli olarak temizlenmelidir. Makinenizi kimyasal madde içermeyen ürünler ile temizleyebilirsiniz.

Bulaşık Makinesinin İçi Nasıl Temizlenir?

Makinenin fişi çekin ve su girişini kapatın. Fiş genelde makinenin arkasında yer alır. Su girişini kapatmak için de makineyi öne çekin ve musluğu kapatın. Bulaşık makinesinin alt ve üst raflarını çıkarın. Kapağı açın ve rafları öne doğru çekin. Bazı raflar hafifçe yukarı kaldırılarak çıkarılmaktadır. Rafları çıkarırken fazla zorlamamaya dikkat edin.

Ardından makinenin metal aksamında paslanma olup olmadığını kontrol edin. Paslanma olması ciddi bir sorundur. Bu durumda profesyonel bir yardım almanız, hatta makineyi değiştirmeniz gerekebilir.

Gövde kısmını iyice silin. Üst rafın hemen altında bulunan ve alt rafın hemen altında bulunan pervaneleri kontrol edin. Pervanelerde herhangi bir tıkanıklık olmamalıdır. Eğer tıkanıklık varsa bunu gidermelisiniz. Su püskürterek tıkanıklığı açabilir ya da bir iğne kullanabilirsiniz. Tıkanıklık giderilemeyecek gibiyse pervaneyi değiştirmek gerekir.

Makinenin tabanında yer alan filtreyi kontrol edin. Üst filtreyi ve iz süzgeci kontrol ederek içerisinde herhangi bir cisim olup olmadığından emin olun. Bir fırça ve sabunlu su yardımıyla bu kısım temizlenmelidir. Ardından makinenin alt ve üst raflarını yerlerine dikkatlice takın.

Makinenin deterjan konulan gözüne karbonat koyun. Üst rafa da bir kase içerisinde elma ya da beyaz sirke koyun. Kaseyi devrilmeyecek şekilde yerleştirin. Ardından makineyi çalıştırın. Böylece makineniz temizlenmiş olacak.

Bulaşık Makinesi nasıl temizlenir

Bulaşık Makinesi nasıl temizlenir

Bulaşık Makinesinin Dışı Nasıl Temizlenir?

Makinenin dışını nemli bir bezle silin. Kapağı açarak contaları olduğu kısımları da silin. Her yerine ulaşabilmek için makineyi olduğu yerden çıkarın.

Makinenin üzerinde yer alan düğmeleri de silmeyi ihmal etmeyin. Sürekli elle temas edilen bir yer olduğundan temiz olması önemlidir. Ardından kuru bir bezle tüm makineyi silin.

Kaynak: Evhayat.com