Cam silme püf noktaları nelerdir? Bir çok kadın için en zor ev işi sayılan pencere temizliği için cam temizlenin pratik yolları yazısını hazırladık. Bu yöntemlerden bazılarını biliyor olabilirsiniz. Ancak bilmediklerinizinde olduğuna eminiz. Kolay cam temizliği nasıl olur. Bu yöntemleri ayna temizliği içinde kullanabilirsiniz.

Bahar temizliği bir çok kadının bahara ayları gelip geniş çaplı temizlik hazırlığı içinde olduğunu biliyoruz. Pencerelerde bu alanlardan biri özellikle oturduğunuz daire yüksekteyse cam temizliği korkulu rüyanız olabilir. Bu yöntemler ile oldukça hızlı bir şekilde cam temziliğinizi yapabilirsiniz.

Cam silme

Cam silme

Cam Temizlemenin Pratik Yolları

Amonyak : Çok uzun zamandır silinmemiş bir camı temizlemek için yarım çay bardağı alkol, iki yemek kaşığı amonyak ve 1 çay kaşığı sıvı bulaşık deterjanı karışımını kullanabilirsiniz.

Mısır Nişatası :İki yemek kaşığı beyaz sirke ile  iki yemek kaşığı alkol, bir buçuk çay kaşığı mısır nişastası bir fincan ılık suda karıştırın. Herhangi bir sprey şişesine koyun ve her kullanımdan önce sallayın.

Evde Camsil Nasıl Yapılır? Tıklayın !

Gazete : Cam temizliği konusunda kullanılan bir yöntemdir. Oldukça etkili olan bu yöntemi uygularken özellikle beyaz cam kenarlarını bu şekilde temizlemekten kaçının. Gazete içindeki mürekkep bu beyaz kısımlarda lekelenme yapabilir.

Beyaz Sirke: Direk olarak beyaz sirke uygulamaktan kaçının. Bir sprey şişesinin içinde yarı yarıya sirke ve su doldurun. Mikrofiber bez camları silin. Beyaz sirke camlarda leke bırakmaz ve oluşmuş lekeleri kolayca çıkarır. Ahşap pencereleri temizlerken etrafına getirmemeye dikkat edin. Beyaz sirke ahşaplarda minik lekelere neden olabilir.

Diş Fırçası : Cam kenarlarındaki küçük noktaları temizlemek en sıkıcı olan kısımdır. Diş fırçasının üzerine gerekliyse beyaz kremsi yapıdaki temizlik malzemelerinden sürün. Güzelce ovun. Eğer yapabiliyorsanız durulamasını su ile yapın.

Pamuklu çubuk : En küçük noktalarda özellikle köşeleri temizlemek için idealdir.

Alkol : Hem çok hızlı leke çıkarır hemde yaz aylarında pencereler sinek ve böcek gelmesini engeller.Eğer evinizde saf alkol yoksa hazırladığınız karışımlara yada durulama suyuna biraz kolonya ekleyebilirsiniz.

Cam Temizlemenin Pratik Yolları | 1

Önemli Noktalar

Temizlikte mutlaka mikrofiber bez kullanın. Eğer eviniz yüksek bir binada ise cam kaydırıcı temizlik malzemeleri işinizi kolaylatırır.

Camları temizlerken kaynatılmış su kullanabilirsiniz. Musluk suları kireçli olabileceği için camda leke bırakabilir.

Beyaz pencere kenarlarına çamaşır suyu kullanmayın. Bu ileri zamanlr için sararma yapabilir.

Sararmış olan pencere kenarlarının temizliğinde beyaz diş macunu kullarak fırça ile ovabilirsiniz.

Leke oluşmasını önlemek için pencereleri silin ve diğerine geçmeden hemen kurulayın.

Cam yüzeyindeki inaçlı lekeleri çıkarmak için her zaman dairesel hareketler ile ovun.