Baharın gelmesiyle uzanmaya başladığımızda giysilerde çimen lekelerine neden olabiliyor. Çimen lekesi nasıl çıkar? kottan çimen lekesi çıkarma ayrıntıları bu yazıda.

çimen lekesi nasıl çıkar?

Çimen lekesi bilindiği gibi oldukça zor bir lekedir. Bunun nedeni ise klorofil denilen ve otlara yeşil rengini veren maddedir. Eskiden kumaş boyası olarak kullanılan bu malzemeleri kumaştan arındırmak oldukça zordur.

çimen lekesi nasıl çıkar?

çimen lekesi nasıl çıkar?

Sirke

Kullanacağınız sirkenin leke bırakmaması için beyaz sirke olmasına dikkat edin. Bir bardak sıcak suyun içerisine birkaç kaşık beyaz sirke ekleyin. Lekenin üzerine uygulayın. Giysiyi çamaşır makinasına atın.

Kabartma Tozu

Kabartma tozu içerisindeki güçlü malzemelerle leke çıkarma konusunda etkilidir. Kabartma tozunu hafifçe ıslatarak lekenin üzerine uygulayın. Sonra ovalamadan hafifçe süpürerek çıkartın.

çimen lekesi nasıl çıkar? | 1

Oksijen Suyu

Bu uygulamayı sadece beyaz renkli giysilerde uygulayabilirsiniz. Koyu renklerde ağartma yapacaktır. Beyaz ayakkabılarda oluşan lekelerden bu sayede kurtulmanız mümkün. Dikkat etmeniniz gereken ayrıntı ise oksijenli suyu çok az miktarda kullanmanız gerekiyor.

Alkol

En güçlü çözücülerden biri olan alkol il bir çok lekeden olduğu gibi çimen lekesinden de kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Yapmanız gereken az miktarda alkolü pamuğa döküp lekenin üzerinde hafifçe gezdirin. Giysiyi üzerinde alkol varken çok bekletmeyin. Çamaşır makinasına atın.

Çimen Lekesi Çıkarmanın Püf Noktaları

Kot pantalondan leke çıkarabilmek için leke oluştuktan sonra kısa sürede yıkamaya dikkat edin.  Gerekirse lekenin üzerine biraz bulaşık detarjanı dökün öyle temizleyin.

Beyaz kumaşlarda çamaşır suyu kullanabilirsiniz.

Çimen lekesi zor bir leke olduğu için çamaşır makinasına atmadan önce müdahale etmezseniz sıcak su ile yıkandığında leke kumaşa daha kolay işleyecektir.