Dar ve uzun bir salonu dekore etmek kolay iş değildir. Belli başlı ip uçları bilinirse salonu düzenlemek daha kolay ve zevkli olacaktır. İlk olarak dar ve uzun bir salonu bütünüyle değil, bölümlere ayırarak ele almalısınız.

Dar ve Uzun Salon Dekorasyon Fikirleri | 1

Dar ve Uzun Salon Dekorasyon Fikirleri | 2

Odak noktası olarak uzun duvarlardan birini seçmelisiniz. Kısa duvarlardan birinde manzaralı bir pencere ya da bir şömine bile olsa, dikkatleri uzun duvara çekmelisiniz. Çünkü eğer dip duvar dikkat çekici olursa, salon olduğundan da uzun görünecektir.

Örneğin büyük ekranlı bir televizyonu yan duvarlardan birine yerleştirerek, odak noktasını değiştirebilirsiniz. Eğer iki uzun duvarın uzunlukları eşit değilse, odak noktası için en uzun duvarı kullanmalısınız.

Dar ve Uzun Salon Dekorasyon Fikirleri | 3

Yukarıda salonu bölmekten söz etmiştik. Birden fazla kullanma alanı yaratmalısınız. Diyelim koltuk takımınızı salonun ortasına yerleştirdiniz. Bu şekilde salonu üçe bölmüş olursunuz. Ortadaki takımın bir yanına iki sandalye ve bir yan sehpa yerleştirebilirsiniz.

Diğer uca da masa ve sandalyeleriyle yemek odası takımını ya da bir kütüphane ile okuma koltuğu koyabilirsiniz. Böylece salonda üç ayrı kullanım alanı yaratılmış olur. Salon küçükse, bu durumda salonu ikiye böleceksiniz demektir.

Dar ve Uzun Salon Dekorasyon Fikirleri | 4

Salonu farklı bölümlere ayırdığınızı vurgulamak için, her bölümde farklı bir halı kullanabilirsiniz. Birbirinden ayrı ama görsel olarak uyumlu halılar, bir odadaki farklı alanları ortaya çıkarmakta son derece başarılıdır. Mobilyaları bu halılara göre gruplayabilirsiniz.

Her halı kendi alanını belirleyecek ve odanın koridor görüntüsünü bozacaktır. Ancak yolluk kullanmamaya özen gösterin. Kare veya yuvarlak halılar kullanın.

Dar ve Uzun Salon Dekorasyon Fikirleri | 5

Dar ve uzun bir salona mobilya alırken kare bir salondan farklı olarak, çok parçalı bir oturma grubu seçmeniz zordur. Dar salonlara en uygun mobilyalardan biri de köşe koltuk takımları olacaktır. Böylece iki kanepe yerine, tek bir kanepe kullanılmış olur. Yine de iki kişi uzanarak rahatça kullanabilir.

Yerinize göre köşe takımını bir tekli koltukla ya da geniş bir pufla tamamlayabilirsiniz. Bu konuda detaylı bilgi ve örnekleri ‘Köşe Takımını Salona Nasıl Yerleştirmeli‘ başlıklı makalemizde okuyabilirsiniz.

Dar ve Uzun Salon Dekorasyon Fikirleri | 6

Dar mekanlarda orta sehpa ya da yemek masasını cam tablalı seçmek en doğrusu olacaktır. Cam mobilyalar, ne kadar büyük olsalar da her zaman daha az yer kaplıyormuş gibi görünürler.

yapidekorasyon360