Ev akarları yeterli hijyenin bulunmadığı ortamlarda alerji, astım, solunum yetmezliği gibi çeşitli sağlık sorunlarına yol açarlar. Ev tozu akarları ile mücadele yöntemler, mite temizliği , minik toz böcekleri nasıl yok edilir makalemiz size bu konuda yardımcı olmak için hazırlanmıştır. Bir evden toz akarlarını tamamen yok edemezsiniz fakat uygulayalacağınız yöntemlerle onların zararından kurtulabilirsiniz.

Evinizdeki tüm yastıkları, yorganları nevresimleri çıkarın. Bu yerler toz akarlarının yoğun olarak bulunduğu bölgelerdendir.

Bu çıkardığınız ev eşyalarını kaynar suda güzelce yıkayın. Yatak pedleri, yastık kılıfları, yorganlar, perdeler buna dahildir.

Toz akarına karşı alerjiniz varsa, size önerimiz odanızın bir bölgesini çamaşırhane olarak kullanın ve her hafta evdeki bildirdiğimiz tüm eşyaları yıkayın.

Çamaşır kurutma makinesinde bu eşyaları kurutun. Sıcak, toz akarlarının ölmesini sağlayacaktır.

Bütçenize göre 6 ayda bir veya 2 yılda bir yastıklarınızı, nevresimlerinizi, yataklarınızı değiştirin. Bu eşyaların uzun süre kullanımı toz akarlarının birikmesine neden olur.

Tüm yastıklarınızı, ev eşyalarınızı antibakteriyel toz tutmaz olarak satın almaya gayret edin. Piyasada antibakteriyel halılar, nevresimler, yataklar mevcut.

Hepa filtreli bir süpürge alın. Bu süpürgeler toz akarlarını ve yumurtalarını yok etmekte oldukça etkilidirler. Yalnız size önerimiz her sene bu süpürgeyi yenisiyle değiştirmeniz.

Hepa filtreli süpürge ile evinizin tüm alanlarını vakumlayın.
Haftada bir kaç kez halıları, yatak odası vakumlamak, toz akarlarını epey azaltacaktır.

Odanıza nem giderici cihaz alıp, bunu evinizde kullanın.
Hedefiniz odadaki nem oranının %50’den az olmasıdır. Bu durum toz akarlarıyla mücadelede çok etkilidir.

Açık havada iken her gün evcil hayvanınızı fırçalayın. Toz akarlarının eve dökülmesini engellemiş olursunuz.

Evcil hayvanınız dışarıdan geldiğinde onu nemli bezle silin.
Böylece eve toz akarı bulaşmayacaktır.Evcil hayvanınızın bakımını güzel yapın, kendi eşyalarınızı tozdan arındırdığınız gibi onun kaldığı yere de vakum uygulayın.

Şayet kendiniz toz akarlarıyla baş edemiyorsanız, internetten toz akarlarını yok eden şirketlerle görüşüp, evinizi temizletin.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

ev tozu akarı ile mücadele

ev tozu akarı ile mücadele

ev akarları ile mücadele

ev akarları ile mücadele

ev akarları ile mücadele

ev akarları ile mücadele

ev mitleri

ev mitleri

ev mitleri

ev mitleri

ev mitleri

ev mitleri

ev_tozu_akari_ile_mucadele (7) ev_tozu_akari_ile_mucadele (8) ev_tozu_akari_ile_mucadele (9) ev_tozu_akari_ile_mucadele (10) ev_tozu_akari_ile_mucadele (11) ev_tozu_akari_ile_mucadele (12) ev_tozu_akari_ile_mucadele (13) ev_tozu_akari_ile_mucadele (14)