Halat ipten dekoratif duvar süsleri yapabilir, evinizin her köşesinde kullanabilirsiniz. Yapı marketlerden, hırdavatçılardan alacağınız farklı büyüklüklerdeki halat ipleri ile duvar aksesuarları, Amerikan servisleri, paspas gibi ürünler yapabilirsiniz.

Halat İpten Duvar Aksesuarı Yapımı | 1

Halattan Duvar Süsü Yapımı

Dilediğiniz kalınlıkta halat ipi alın ve sarmal şekilde kullanın. Silikon kullanarak sağlam olmasını sağlayabilirsiniz. Gemici düğümlerini bilenler için kalın halatlarla ilginç aksesuarlar yapılabilir.

Duvar süsü için; düz bir zemin üzerinde halatı sararak, sarmal biçimde daire yapın. Her katmanı sarmadan önce, iç kısımlarına silikon sürün ve bastırarak yeni katı sarın. Dilediğiniz boyutlara gelince yine silikon ile yapıştırın ve kuruması için üst kısmına ağır bir eşya yerleştirin.

Dekoratif duvar süsü yapımında isterseniz vernik kullanabilir, sprey boyalarla renklendirebilirsiniz. Tamamen kuruduktan sonra üst kısımlarına doğal taşlar, midye kabukları veya fotoğraflar yapıştırarak kullanabilirsiniz.

Halat İpten Duvar Aksesuarı Yapımı | 2

 

Halat İpten Amerikan Servisi

Masada şahane bir şıklık sunan halat ipler, Amerikan servisi yapımı için ince olarak seçilmelidir. Yuvarlak veya dikdörtgen formda dizayn edebilirsiniz. Yuvarlak şekilde yapmak için, üst kısımda bahsettiğimiz sarmal formülü kullanabilir, dikme usulü veya yapıştırma ile elde edebilirsiniz.

Halat ipten servis yapımı için dikdörtgen tasarımda; dilediğiniz en ve boy oranlarını seçtikten sonra uzunlamasına ya da enine dizayn yapabilirsiniz. Silikon ile düzgün şekilde üst üste dizerek, sık dokuma sağlayabilir, kuruduktan sonra gold sprey ile boyayabilirsiniz.

Halat İpten Duvar Aksesuarı Yapımı | 3