Hamam böcekleri evimizde istenmeyen misafirlerin başında geliyor. Hamam Böceğinden Kurtulma yolları nelerdir? Evden hamam böceği nasıl gönderilir. Hamam böcekleri neyi sevmez, hamam böceği neye gelmez yada hamam böceği ısırınca ne olur ve hamam böcekleri için evde çözüm gibi tüm çözümler burada.

Hamam böcekleri sadece görsel olarak değil hijyen açısından da oldukça zararlıdır. Yaşadıkları nemli ortamlardan getirdikleri mikrop yada enfeksiyona neden olabilecek maddeler taşıyabilirler. Hamam böcekleri için yapmanız gereken ilk adım ise yuvalarını tespit etmek ve hemen kapatmak olmalıdır. Karıncaları Öldürmeden Kaçırmanın Yolları adlı makalemizede göz atmanınızı tavsiye ederiz…

Hamam Böcekleri Neyi Sevmez?

Hamam Böceğinden Kurtulma Yolları | 1

Hamam Böceğinden Kurtulma

Hamam böcekleri evdeki bazı kokulara insanlardan çok daha fazla duyarlıdır. Hamam böcekleri soğan ve sarımsak kokusuna aşırı duyarlı olduğu için yuvalarının kaynağını bulduğunuzda mutlaka yarım soğanı yuvalarının başına koyun.

Hamam Böceğinden Kurtulma Yolları | 2

Hamam Böceğinden Kurtulma

Hamam böcekleri için yuvalarının kenarlarına yapışkan bant çekin ve bandın yakınlarına hamam böceklerinin evinizde en çok geldiği gıdaları koyun. Böylece hamam böcekleri banda yapışacaklardır.

Hamam Böcekleri Neye Gelmez?

Hamam Böceğinden Kurtulma Yolları | 3

Hamam Böceğinden Kurtulma

Hamam böcekleri kaygan yada temizlik malzemelerinin sıkça kullanıldığı yere gelmezler yada hamam böceklerinin yuvalarının etrafına çamaşır suyu yada deterjan gibi yoğun koku bırakan maddeler konulduğunda uzak duracaklardır. Alkol hamam böceklerini kaçırmak için son derece etkili yöntemlerden sayılabilir. Yuvalarının yakınlarına kullanırsanız yuvadan çıkmadıklarını görebilirsiniz.

Hamam Böceği Isırır  Mı? Isırınca Ne Olur?

Hamam böcekleri kan emici parazitler olmadığı için ısırma gibi bir durum söz konusu değilirdir. Hamam böcekleri bir çok gıda maddesi yada küçük böcekler ile beslendikleri için insan kanından beslenmezler. İçgüdüsel olarak böyle bir olay olduğunda ise hemen bölgeyi kolonya ile ovun. Hamam böcekleri kendi dışkılarından beslenebildikleri için enfeksiyonlara karşı tedbirli olmakta fayda vardır.

Hamam Böceklerini Yok Eden Tarif

Hamam Böceğinden Kurtulma

Hamam Böceğinden Kurtulma

Toz halinde (granüler olmayan) borik asit ( eczanelerde bulabilirsiniz),  beyaz un, beyaz toz şekeri   karıştırın. Şeker ve un içeriği ile hamam böceklerini  cezbeder ve borik asit onları öldürür. Tozları çekmecelerin ve dolapların arkalarına serpiştirin, buzdolabının altına, ocağın altına vb. Serpin.

Aynı tarifi içine kakao ekleyerekte deneyebilirsiniz.

Hamam böcekleri bu yolla hemen değil yuvalarında imha olur. Yaklaşık iki hafta içerisinde bütün hamam böceklerinden kurtulabilirsiniz.

Karışımı saklarken nemli ortamlardan uzak tutun.

Borik asit insanlara ve evcil hayvanlara karşı toksik değildir. Tedbir amaçlı çocukları ve evcil hayvanları uzak tutmakta fayda var. Bu yüzden yalnızca böceklerin alabileceği yere yerleştirin.

 

Kaynak: wikihow