Renklerin dili var mıdır? Enerjileri? Bulundukları ortama motivasyon, konsantrasyon veya huzur katar mı? Yaşam kaynağı olan su yaşam kaynağı olan oksijen tamamen renksizken, renkler insanlara yaşanılası değerler katar mı?

Evimi hangi renge boyamalıyım? Hangi renk huzur ve dinginlik verir, hangisi çalışma motivasyonunu artırır? Dekorasyonda kullanılan temel renklere göz atalım;

Hangi Renk, Eve Enerji Katar? | 1

  • Mavi Gerçekten Huzur Rengi midir?

Gökyüzünün rengi olduğu düşünülen mavi, gece siyahını sunmazsa gayet sıkıcı olabilir. Ev dekorunda da özellikle duvar renkleri mavi seçilmemelidir. Psikolojik etkisi olan duvar mavisi, uzun süre aynı odada yaşayan kişilere bitkinlik, halsizlik ve yorgunluk verebilir. Mobilya, aksesuar veya aydınlatmada kullanılabilir, fakat fon olarak tercih edilmemelidir. Peki hangi oda hangi renk olmalı?

Hangi Renk, Eve Enerji Katar? | 2

  • Beyaz, En Safından mı Kullanılmalıdır?

Beyaz renk, giyimde, aksesuarda kullanıldığında asil ve duru duygular empoze edebilir. Lakin duvar boyasında kullanmak, uzun süreli hastane hissi sunabilir. Hem çabuk kirlenmesi hem de aydınlatma ışıklarıyla akşamları içerisinde mor yansıtan bir renge dönüşür. Soğuk ve nötr renk olduğu için dekorasyonda tercih edilmemelidir. Beyaz renk mutfak dolapları fonunda kullanılan koyu renk parlak fayanslar oldukça şık ve konforlu görünecektir.

Hangi Renk, Eve Enerji Katar? | 3

  • Çok Renklilik İyi midir?

Her odasını hatta oda içinde her duvarı farklı boyayan dekorasyon örnekleri görülebilir. Dekorasyon önerileri renk seçimlerinde fazla rengin kullanılması, karmaşa yansımasıdır.

Duvarlar sembolik olarak civarınız, yaşamınızda oluşturduğunuz temel yapı taşlarının, kişilerin, hayat görüşünün veya sizi korunaklı kılan yaşam örüntünüzün yansımasıdır. Her odanın farklı renkte boyanması, ruh halinin karmaşası hakkında bilgi verir. Biraz dinginleşmeye ve huzur solumaya ne dersiniz?

Zemin dekorasyonu rengine göre; sütlü kahve, Nil yeşili, çok açık turkuaz, somon ve pembe kullanabilirsiniz.

Hangi Odaya Hangi Renk Kullanılmalıdır? Tıklayın !

Rutubet Önleyici Boyalar İle Rutubetten Kurtulmak Mümkün Müdür? Tıklayın !

Dekorasyon Renk Uyumu Tıklayın !

Ev Dekorasyonunda Renk Uyumu Tıklayın !

Duvar Rengi Nasıl Seçilir? Tıklayın !