Japonların çiçek düzenleme sanatı, yüzyıllardır tüm dünyaya naiflik sunan harika bir çalışmadır. Hem iç alanlar hem de dış alanlarda kullanımı uygun ve her ortama jesttir. Ev dekorasyonuna ekstra şıklık katacak doğal ve yapay çiçek düzenleme tüyoları ile şahane ev kombinleri oluşturabilirsiniz. Nasıl mı?

İkebana Nasıl Yapılır? Japon Çiçek Düzenleme Sanatı Kadou | 1

  • Kadife Güller, Mis Kokulu Sümbüller

Lavanta keselerinden çiçek yapmaya ne dersiniz? Kullanılmayan kadife kumaşlar, saten veya tafta kumaşları birkaç parıltılı taş, biraz el becerisi ile muhteşem aksesuarlara dönüştürebilirsiniz. Bahçe düzenleme nasıl yapılır, ev dekorunda hangi aksesuarlar kullanılır gibi konularda, çiçekleri kullanmak en hızlı, kolay ve şık yoldur. Teller kullanarak, çiçeklerin sap ve yaprak kısımlarını oluşturun. Ardından dilediğiniz kumaşlarla kaplayın. Tomurcuk kısımlarına ellerinizle şekil verin ve kocaman buketler hazırlayın.

  • Pelur Kağıtlardan Japon Çiçekleri

Salon duvar dekorasyonu ve yata odası aksesuarlarına pelur kağıtlardan yapılan çiçekler ihtişam katar. Özellikle incecik dokuları, kat kat oluşumları ve rengarenk temalarıyla pelur kağıtlar, istenildiği şekilde dizayn edilebilir. Yelpazeden kocaman kasımpatı modellerine dek pek çok çiçek motifi verilebilir. Çiçek düzenleme sanatına kendi yaratıcılığınızı katarak, benzersiz şıklıklar yaratabilirsiniz.

  • Mevsim Çiçeklerinden Yararlanın

Bahçe ve balkon dekorasyonu olarak kullanılan rengarenk çiçekler, mevsiminde daima taze enerji verir. Aynı güzellikleri her mevsim yaşamak için kır çiçeklerini ve bahçe çiçeklerini kurutarak, buketlerden her mevsime özel çiçekler hazırlayabilirsiniz. Topladığınız ve buket yaptığınız çiçekleri bağlayın ve ters şekilde asarak kurutun.

Ortalama 5-7 gün kuruduktan sonra saç spreyiyle iyice sabitleyin ve yaprakların dökülmesini önleyin. Hasır sepet modelleri veya dilediğiniz vazoda her mevsim kullanıma hazırdır. Hoş kokular isteseniz, sprey kuruduktan sonra vücut splash kullanarak koku sabitleyebilirsiniz.

Minyatür Bahçeler için Tıklayın !