Evdeki karıncalar nasıl gider? yada karıncaları öldürmeden kaçırmanın yollarını sorusunun cevabını arıyorsanız yazımızı mutlaka okuyun. Karıncalar da bizim gibi canlılar bazen evi karınca basması sorunu ile karşılaşabiliyoruz. Peki evimizde kendilerine yuva edinmek isteyen karıncalar nasıl gider?

Karıncaları Öldürmeden Kaçırmanın Yolları

Karıncalar doğadaki en minik canlılardan sürü birlikte dolaşan ve sürekli kendilerine besin deposu arayan bu canlılar bazen evimizde yer edinebiliyor. Rahatsız olduğumuz bu durumdan bir kaç uygulama ile onları öldüren böcek ilaçlarını kullanmadan kurtulabiliriz.

Karıncalardan Kurtulmanın Kesin Yolları İçin Tıklayın !

Karıncalardan kurtulmak için ipuçları

Karıncaları Öldürmeden Kaçırmanın Yolları

Karıncaları Öldürmeden Kaçırmanın Yolları

Öncelikle karıncaların evinize nereden girdiğini bulmanız gerekiyor.Silikon kauçuk, macun, tutkal veya sıva kullanarak bulabileceğiniz tüm giriş deliklerini kapatın.Geçici olarak petrol jöle veya poster yapışmasını kullanabilirsiniz. Poster yapıştırması gibi geçici bir  macunu kullanırsanabilirsiniz ancak daha sonrasında kalıcı bir malzeme kullanın. Zayıf bir malzeme zamanla bozulacak ve boşluk tekrar açılacaktır.

Karıncaları Öldürmeden Kaçırmanın Yolları

Karıncaları Öldürmeden Kovma Yolları

Pencereler, kapılar ve duvarların etrafındaki boşlukları kapatın. Karıncaların geçmesine izin verebilecek herhangi bir boşluk bırakmayın Bu şekilde evinizdeki sıcaklık kontrolü sağlayabilir ve faturalarınızı düşürebilirsiniz. Bu yöntem aynı zamanda çocuklar ve ev hayvanları için güvenli olur.

Karıncaları Öldürmeden Kaçırmanın Yolları | 1

Kimyasalları ve tozları engelleyerek, karıncaları öldürecek olan kimyasallardan kaçının.Diyatome toprağı, tuzu ve hatta ticari zehirleri başlıcalarıdır. Bu bir yemleme şekli olarak işlev görebilir. Diyatomlu toprak vücutlarındaki tüm nemi çekerek karıncayı öldüren ince bir tozdur. Karıncanın kendisinden gelen nemi emerek çalışır ve ölür. Ayrıca evde kimsenin (özellikle evcil hayvanların ve çocukların) bu maddelere erişmesini istemeyiz. Tuz kullanmayı deneyin. Kapıların altına, pencere kenarlarına ve duvarların kenarlarına yayabilirsiniz.  Karıncalar tuzdan oldukça rahatsız olur.

Karıncaları Öldürmeden Kaçırmanın Yolları | 2

Karıncalar üzerinde etkili diğer yöntemlerde talk pudrası ve tebeşidir içerdikleri bazı maddeler karıncaların hızlıca yollarını değiştirmelerine yol açar. Karıncalar için kullanacağınız pudranın mısır nişastası içermemesine dikkat edin.

Karıncaları Öldürmeden Kaçırmanın Yolları | 3

Evinizde bulunduracağınız bazı kokularda karıncalar üzerinde oldukça etikilidir. Örneğin nane yağ, lavanta yağı, sirke, tarçın , karabiber, defne yarağı gibi bitki kokuları karıncaları hızla uzaklaştırır.

 

Kaynak: wikihow.com