Kanepeler ve koltuklar en sık kullandığımız ev eşyalarındandır. Koltuk lekesi nasıl çıkar? makalemizde koltuğunuzda bir leke ile karşılaştığında neler yapabileceğinize yer verdik.

1. Yöntem
Yarım kova ılık su yarım şişe amonyak ve bir avucu doldurmayacak kadar arap sabununu karıştırın, eski bir tül parçası ile koltuğunuzda leke olan yerleri silin.

2. Yöntem
Deri koltuktaki tükenmez kalem lekesi için limon kolanyası, limon suyu ve arap sabunu birebirdir, yalnız etkili olması için lekenin üzerinden uzun zaman geçmiş olmamalı.

3.Yöntem
Deri koltuktaki mürekkep lekesi için,eczaneden temin edebileceğiniz izopropil alkolü lekenin üzerine döküp on beş dakika bekletin daha sonra temiz bir bezle silin, leke kaybolacaktır.

4. Yöntem
Evde bulunan deterjanlarda koltuk temizliğinde işinizi görecek, lekelerin giderilmesinde yardımcı olacaktır, yalnız ağartıcı özellikte olmamalarına dikkat edin.

5. Yöntem
Kanepedeki su lekesini çıkarmak için sirkeli su, arap sabunu yahut camsil kullanabilirsiniz.

6.Yöntem
Koltuğa dökülen oje için leke sökücü, hidrojen peroksit veya aseton kullanabilirsiniz, öncelikle koltuğun görünmeyen kısmında bunu deneyin şayet koltuğunuza bir zarar vermediyse ojeyi bunla çıkarın.

7.Yöntem
Malzemeler
Etil alkol ve sprey şişesi
Sünger
Beyaz sert kıllı fırça
Yapılışı
Süngere biraz etil alkol dökün, tükenmez kalem bulaşan yeri silin, ardından sert bir fırça ile hafifçe fırçalayın.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

 

koltuk_lekesi_nasil_cikar_1 koltuk_lekesi_nasil_cikar_2 koltuk_lekesi_nasil_cikar_3 koltuk_lekesi_nasil_cikar_4 koltuk_lekesi_nasil_cikar_5