Bambu mutfak gereçleri son zamanlarda sıklıkla tercih ettiğimiz ürünlerdir. Peki insanları bambu mutfak gereçlerine yönlendiren ne oldu? Bambu modasının temelinde sağlıklı mutfaklara sahip olma ve organik yaşam özleminin olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji ile doğalın bir arada olabileceğini savunan mutfak severler eskilerden yola çıktılar. Ahşabın sıcaklığında organik sağlığı aradılar. Çözümü yine doğa sundu. Bu çözüm arayışı bambu bitkisinin mutfaklarımıza kadar uzayan serüvenini başlattı.

Bambu dünyanın en hızlı yetişen bitkisidir. Birçok ağacın 70 yılda ulaştığı olgunluğa bambu fidanı sadece 5 yılda ulaşır. Bir bambu bitkisi benzer bitkilere göre %35 daha fazla oksijen üretir. İşlevsel, estetik, dayanıklı, çevreci, sağlıklı vb. birçok özelliği vardır bambuların.  En çok dikkat çeken yönü ise anti bakteriyel olmalarıdır. Bambu ürünler bakterileri yok eder ve bakteri oluşumunu engeller.

Bambu kullanılan evler her zaman daha sıcak ve zengindir. Böyle ortamlarda bulunan insanlar sağlam bir ruh haline sahip olur, bambunun huzur verici etkisini hisseder ve yaşam enerjisi yükselir.

Bambu bıçaklar paslanmaz. Bu bıçaklarla kesilen sebze ve meyveler vitaminlerini koruyarak uzun süre taze kalır. Bambu bıçak ve kesme tahtaları süper bir ikili oluşturur. Bambu kesme tahtaları plastik olanlar gibi aşınmaz. Bu mutfak eşyaları su ile temas ettiğinde şişme ve kabarma yapmaz, kimyasal madde içermediği için sağlık açısından risk oluşturmaz.

Bambu ürünleri şık tasarımları ile dikkat çeker. Pürüzsüz yüzeyleri ahşabın natürel dokusunu iyice hissettirir. Kahve tonları ile dingin bir ruh haline bürünürsünüz. Bambu ürünlerle zevkinize göre kombinler yaparak kendi Harikalar Mutfağı’nızı yaratabilirsiniz. Fıçı gibi özel parçaları dekoratif ürün olarak kullanabilirsiniz.

Baharatlıklar, bıçaklar, bileyiciler, çatal-kaşık-bıçak setleri, kahvaltılıklar, çerezlikler, havanlar, salata karıştırıcıları, kâseler, kesme tahtaları, saklama kapları, tepsiler, sebiller, fıçılar… Hemen hemen her mutfak gerecinin bambu olanını bulmak mümkün. Bu ürünlerden siz de bir tane edinmek isterseniz bambu mutfak gereçleri modellerimizi inceleyebilirsiniz.

Bambu ağacı mutfak gereçlerinin yanı sıra tekstil ürünlerinde de kullanılır. Banyo setleri, havlular, banyo paspasları ev tekstilinde en çok kullanıldığı ürünlerdir. Bambu kumaşların tercih edilmesinin sebebi anti alerjik olmasıdır. Bambu kumaş, pamuk kumaşa göre daha kaliteli ve dayanıklıdır. Yıkandıktan sonra çekmez. Nem emişi ve buharlaştırma özelliği sayesinde terletmez ve Ultraviyole ışınlarına karşı korur. Ciltte alerjen etkiler oluşturmaz. Diğer kumaşlara göre daha rahat ve hafiftir. Serin yapısı ile dört mevsim kullanılır. Pamuğa kıyasla daha yumuşaktır. Hassas dokunuşlar için bambu ürünlerini tercih edebilirsiniz.

Bambu ile ilgili bir püf noktası verelim. Bambu lifinin doğal rengi sarıya çok yakındır. Beyaz renkli olan bambu ürünlerinde “ağartma” işlemi uygulandığı için doğallığını kaybeder. Aldığınız bambu ürünlerin rengine ve %100 bambu olmasına dikkat edin.

Sağlık ve şıklığı aynı anda yakalamak artık mümkün…

Bambu modasına siz de katılın… Bambu mutfak modelini seveceğinize eminiz.

Mutfakta Bambu Zamanı

Mutfakta Bambu Zamanı

Mutfakta Gözümüzden Kaçanlar için tıklayın!