Parke Rengine Göre Ev Dekoru .. Evinizde duvarlar kadar etkili olan bir diğer yüzey de parkelerdir. Ancak rengine vurulup da döşettiğiniz ya da kiraladığınız evde önceden döşenmiş olan parkelerin evdeki diğer mobilyalarla uyumu, evin tüm atmosferini değiştirebilir. Bu yüzden parkenizin rengine göre evinizdeki diğer yüzeylerin ve mobilyaların rengini seçmek önemli.

Parke Rengine Göre Ev Dekoru

1. Yumuşacık, Pastel Bir Görünüm

Hafif griye dönük, açık bej tonunda, ladin gibi bir parkeniz varsa evinizdeki diğer unsurları da bu renge yakın tonlarda dekore ederek yumuşak geçişli bir stil yaratabilirsiniz. Uçuk pembe duvar rengi, camın ağırlıkta olduğu yüzeyler, aynalar ve açık renkli mobilyalar mükemmel bir bütünlük sağlayacaktır.

2. Zıtlıklarla Kontrast Etki

Beyaz renkli parkeler, son dönemin en popüler parke renklerinden. Mekânı olduğundan daha geniş gösteren bu renk, koyu renk mobilyalarla kombinlendiğinde kontrast bir stil yaratıyor. Duvarları ve parkeleri beyaz seçip koltuklarınızı gri, lacivert, siyah gibi renklerde tercih ederek bu görünümü elde edebilirsiniz.

3. Doğadan İlham Alan Bir Stil

Evlere en çok yakışan parke renklerinden biri de çam. Bu tip parkelerinizi açık renk mobilyalarla bütünleştirebilirsiniz. Beyaz duvarlar, taş rengi keten kumaşlar, masif ahşap mobilyalar ve bolca yeşillikle iç açıcı bir stil elde edebilirsiniz.

4. Sıcacık Bir Atmosfer

Açık kahve tonlarında, allegro gibi bir parke rengine sahipseniz turkuaz ve yeşilin açık tonları ile sıcacık bir atmosfer yaratabilirsiniz. Açık kahve mobilyalar üzerine atacağınız turkuaz yastıklarla, yumuşak ve uyumlu bir görünüm elde edebilirsiniz.

5. Sofistike Kızıllar

Parkeleriniz içinde kızıllıklar barındıran ceviz gibi tonlara sahipse bunu gri ve gümüş tonları ile kombinleyerek zarif bir şıklık yaratabilirsiniz. Özellikle kemik rengi, kum beji gibi tonlar, aynalar ya da gümüş şamdanlar, mekânda sofistike bir görünüm yaratacaktır.

5-sofistike-kizillar

6. Kahvenin En Koyu Tonları

Venge gibi kahvenin siyaha dönük tonlarında, dekorasyon konusunda biraz sınırlı olduğunuzu düşünebilirsiniz. Koyu renklerin mekânı biraz daha ufak gösterdiği bilinir. Bu etkiyi kırmak için duvarda açık renklere yer verebilirsiniz. Vizon, sütlü kahve, kum beji gibi renklerde mobilyalarla mekânı genişletebilir, yeşil yapraklı bitkilere yer vererek daha canlı bir atmosfer yaratabilirsiniz.

 

Kaynak: blog.gittigidiyor.com