Ev dekorasyonunun en önemli detaylarından biride perdelerimizdir.

Ev dekorasyonunda önem verdiğimiz bir diğer önemli dekorasyon parçası perdelerimizdir. Şık perdeler ile mobilya dekorasyonuna entegre edilmiş bir ev estetik bir görüntü sağlar. Önceleri evlerimizde perde seçimi standart beyaz ve üzerine bir kaç dantel şekli koyularak seçilirdi. Şimdilerde ise moda ve mobilya tasarımının değişmesiyle perde tasarım ve şekilleri de değişmek zorunda kaldılar.

Perde seçimi yaparken mobilyalarınızı inceleyin mobilyalarınız daha çok yuvarlak,elips veya köşesi keskin olmayan eşyalardan oluşuyorsa siz daha çok kendi ayaklarınızın üzerinde durmayı seven genç, dinamik ve özgür ruhlu bir kişisiniz demektir.

Bu nedenle bu tür eşyalara uygun olan şekil mobilyalarınızla uyum gösterecek yuvarlak desenlere sahip bir perdedir. Yine aynı şekilde nasıl ki şekli mobilyalardan aldıysanız rengide yine mobilyalardan almanız gerekmekte.

Yalnız bu sefer oda renginide dahil edip perde rengini belirleyeceksiniz. Misal diyelim ki renkler birbirinden ayrık fakat hoş bir uyum içerisinde sizin bu durumda yapmanız gereken ayrık renkli bir perde bulmanızdır.

İlgili konular ;
Stor Perde Temizliği Nasıl Yapılır?
Kruvaze perde mi?Katlamalı perde mi?
İç Mekan Obje ve Aksesuarları
Perde, Güneşlik, Stor, Jaluzi, Rustik