Yeni yılda yeni umutlar ve mutluluklar dilenir. Eski Rum gelenekleri arasında yer alan yılbaşı çiçeği kokina nedir? Kokina bakımı nasıl yapılır? Su ister mi? Kokoni kelimesinden türeyen ve ev sahibi olma dileğinde bulunulan kokina çiçeği hakkında ilginç bilgileri araştırdık.

Kokina Nedir?

kokina_nasil_baglanir.jpg

Kokina çiçeği, Yunanca kırmızı anlamına gelen “kokoni” kelimesinden gelir. Yılbaşında ev süslemelerinde sık kullanılan bir çiçektir. Yeşil yaprak ve dalları dikenli olan bu bitkinin ortasında kırmızı silcan adı verilen meyvesi bulunur. Genellikle kapı girişlerine asılır.

Bu çiçeği yılbaşında evinizde yer verdiğinizde bir sonraki yıla kadar bozulmazsa yeni bir ev sahibi olacağınız söylenir. Yeni yılda dileklerinizin kabul olması ve bol şans ve bereket getireceğine inanılan bir bitkidir.

Kokina bitkisinin sağlık açısından faydaları da bulunur. İdrar söktürme özelliği vardır. Kokoni çiçeğini çiçekçilerde ya da büyük marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz. Fiyat aralığı 10 ile 50 lira arasında değişmektedir.

yilbasi_2018_kokina_cicegi_bakimi.jpg

Kokina Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Evinize aldığınız kokina çiçeğinin bakımında dikkat etmeniz gereken en önemli nokta bitkinin çok sıcak ya da soğuk havayı sevmemesidir. Büyük çalılı bir bitki olan kokinanın evde yetiştirilmesi zordur.

Dilek amaçlı kullanılan kokinalar yeşil yaprak ve kırmızı meyve kısmının insan eli ile hazırlanmış halidir. Canlı kalması için düzenli olarak bitkinin kök kısmına su verebilirsiniz. Dilerseniz forum konumuz Yılbaşı dilek çiçeği kokina nedir? Tıklayın !

İlgili Konular;