Çoğumuz eyeliner uygulamak konusunda biraz sorunlar yaşıyoruz. Ancak 2016 eyeliner trendlerinden kalın eyelinerlar, tam da bu sorunları yaşayanlar için! Bu sezon o incecik 2016 eyeliner çizgilerini bir süreliğine rafa kaldırıyoruz. Grafik şekilli ve kalın eyelinerlar bakışlarımızın daha dikkat çekici olmasını sağlıyor.

Şimdi, bu trendi hemen uygulamak için podyumlardan ilham almaya ne dersin?

2016_eyeliner_trendi (3)

Üçgen eyeliner 2016

1.Üçgen eyeliner
Eyeliner çizginin kalın olması ve daha yoğun görünmesi için, L’Oréal Paris Superliner Blackbuster gibi, kalın, keçe uçlu eyelinerlardan yararlanabilirsin. Göz pınarından başlayıp, gözün dış kısımlarında sona eren, kalın bir çizgi oluştur. Ardından gözün dış kısmından şakaklarına doğru bir çizgi daha oluşturup, bu noktada üçgen şekli oluştur. Geriye kalan makyajının ise nude olmasına özen göster.

2.Yarım eyeliner

2016_eyeliner_trendi (2)

2016 eyeliner trendi / Yarım eyeliner

Gözlerinin daha büyük görünmesini istiyorsan ve biraz da farklı görünümlere cesaretliysen, bu kalın eyeliner stili tam sana göre! Ayrıca çok da kolay! Üst göz kapağının yarısından başlayıp, gözünün dış kısımlarına doğru biten kalın bir çizgi oluştur. İşte bu kadar!

3.Yoğun, kedi gözler

2016_eyeliner_trendi (4)

Bu göz makyajı stili de kuyruklu eyeliner görünümünü çok sevip de görünümü bir türlü elde edemeyenlere gelsin! İster Maybelline Color Tattoo 60 Timeless Blackgöz farınla, istersen de eyelinerla kalın eyeliner görünümü oluşturabilirsin. Tüm göz kapağına ve alt kirpik diplerine farı veya eyelinerı uyguladıktan sonra, göz pınarından kaş kemiğine doğru çıkan bir çizgi elde edip, bu çizgiyi şakaklarına doğru çek. Ardından alt kirpik diplerinden başlayan çizgi ile birleştirip, boş kalan kısımların doldur. Son dokunuşu ise maskara ile yap.

4.Grafik eyeliner

2016_eyeliner_trendi (1)

2016 eyeliner trendi / Grafik eyeliner

Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da grafik eyelinerları sıklıkla göreceğiz. Ancak bu kez grafik eyelinerlar daha kalın ve köşeli. Bu görünüm için, kalın uçlu eyelinerından yararlanarak, tüm göz kapağına uygulayıp, göz pınarından yukarı doğru bir çizgi çek ve bu çizgiyi düz şekilde, kaş bitimine kadar çekmeye devam et. Sonrasında da göz bitiminden dışa doğru düz bir çizgi oluşturup bu çizgiyi üstteki çizgi ile birleştir. Boş kalan kısımları doldurduktan sonra grafik eyelinerın hazır!