Güne nasıl bir başlangıç yapıyorsunuz? Birçoğumuz rutin olarak güne aynı şekilde başlıyor sayılırız aslında. Sabah koşuşturması kaçınılmaz. Ev hanımları için de aynı tempo geçerli çalışan kadınlar için de… Hatta okula yetişecek kızlarımız için bile :)

Sabahları aynalarla aranız nasıl?

Ancak yoğun bir tempo içinde olmamız güzelliğimizden ödün vermemiz gerektiğini göstermiyor… Kadınlar Kulübü olarak biz pratik sabah makyajı nasıl yapılır konusunu ele aldık… Siz değerli okuyucularımız için derledik.

İşte Pratik Sabah Makyajı Yapımı

Kusursuz bir ten ilk adımımız:

fondöten

İlk önce yüzünüzün mor ya da kızarık bölümlerine kapatıcı uygulamalısınız. Sabah kalktığınızda göz altınızda oluşan o ‘yorgun’ ifadeyi böylelikle silebilirsiniz. Kapatıcınızın ten renginize uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. Daha sonra yine ten renginizle uyumlu fondöteni cildinize uygulayarak pürüzsüz bir görünüme kavuşabilirsiniz. Burada işin püf noktası kullandığınız fondötenin kalitesi, ten renginize uyumu ve kullanım miktarı. Yüzünüzde bir tabaka oluşturacak şekilde kullanmadığınız takdirde fondöten kusursuz bir görünüme yardımcı olacaktır.

İkinci adım göz makyajı:

göz makyajı

Gizli eyeliner’ı denediniz mi hiç? Göz kapağınızın üst kısmında iç tarafa siyah ve mat bir kalemle düz bir çizgi çekin. Ardından göz renginize uygun bir farla gölgelendirme tekniğini kullanıp bakışlarınıza derinlik katın. Maskaramızı da sürdükten sonra göz makyajımız tamamlanıyor demektir..

Üçüncü adım renklenme!

allık

Sırada allık var… Ten renginize ya da makyajınızın bütünlüğüne göre seçeceğiniz allık ile yüzünüzün rengine renk katın. Allığınızı elmacık kemiklerinize uygularken dikkatli olmanızda fayda var…

Dördüncü adım etkileyici dudaklar..

dudak makyajı

Kimisi soft sever kimisi parlak kimisi kırmızıdan vazgeçemez kimisi nüde renklerden… Renk seçimi tamamen size kalmış ancak öncesinde favori rujunuzu dudaklarınıza uygulamadan önce ona yakın renklerde bir dudak kalemi ile dudaklarınızı çevrelemeniz.

Beşinci ve son adım…

pudra

Makyajınızı ince bazlı pudra ile sabitleyin. Özellikle T bölgenize uygularsanız daha etkili sonuçlar alabilirsiniz!

5 adımda pratik sabah makyajı nasıl yapılır artık biliyorsunuz!