Makyajla parlamak ve aydınlık bir cilt için strobing. Kontür uygulamalarının tam tersi olan bu makyaj tekniği ile ışıl ışıl bir tene sahip olabileceksiniz.

Aydınlık cilt için strobing

Strobing, temelinde kontür uygulamasının tersidir.Kontür uygulamalarında yüzde gölge etkisi yaratılarak kemikler belirginleştirilir. Yüzde daha ince bir etki yaratılır. Strobingde ise yüzün doğru alanlarına aydınlatma işlemi uygulanır. Güneşin yüzünüzde bıraktığı doğal ışık kalıcı hale getirilmiş olur. Dikkat etmeniz gereken nokta ise bu uygulamayı doğru yapmaktır. Aynayı elinize alıp güneşe çıktığınızda yüzünde en çok kaş üstleri elmacık kemiklerinin üst bölgesi, burun üstü ve çenenin üst noktasıdır.

strobing

strobing

Aydınlatıcı etki veren ürünü isterseniz makyaj bittikten sonra gerekli bölgelere uygulayabilirsiniz. İstersenizde fondoten ile karıştırıp uygulayabilirsiniz. Sabitlemek için mutlaka sabitleyici pudralardan yardım alın. Özellikle yaz günlerinde makyajınızın bozulmaması için sabitleyici pudrayı çantanızdan ayırmamanız gerekiyor.

Yaz aylarında ışığınız ile parlamak için bu yöntemi deneyebilirsiniz. Aydınlık görünüm kadınların kendilerini çok daha iyi hissetmesine yardımcı olur.