Beyaz saçlara siyah kına nasıl yakılır? Kına Maskesi Tarifi Beyaz saçlar yada kırarmış saçlar için uygulayabileceğiniz beyaz saçlara kına nasıl yakılır? kına maskesi tarifi yazısı ile beyaz saçları kendi rengine getirmek için bilinen en eski yöntem kına hakkında herşeyi bulabileceksiniz.

Beyazlamış yada bilinen adıyla kırarmış saçlar için, yada saç beyazlamasını önlemek için bilinen en eski yöntem olan kına hakkında bazı bilgiler hazırladık.

Beyaz saçlara siyah kına nasıl yakılır? Siyah Kına Maskesi

Kına bilinen en eski saç bakım malzemelerindendir. Özellikle uzak doğu kadınlarının gür ve bakımlı saçlarının temelini kına oluşturur. Erken yaşlardan itibaren başlanan kına ile saç bakım uygulamaları saçları besler ve canlılık kazandırır. Düzenli olarak uygulandığında, doğal olarak saç köklerini güçlendirecektir. Kına hakkında en iyi şey, saç köklerine etki edeceği ve saç tellerinin kalınlığını arttırarak saça hacim kazandırmasıdır.

Kına doğaldır ve anti-fungal ve anti-bakteriyel özelliklere sahiptir. Üstelik saçlarınızın doğal dengesini bozmadan kafa derisi dengesini (asit-alkali dengesi) de geri getirir.

Kına tozu, dolap gibi karanlık ve serin bir yerde depolanmalıdır, çünkü doğal ışık bitkinin gücünü bozabilir. Kınayı buzdolabında saklamayın. Kına tozu besinlerini fermantasyon ve soğutmak suretiyle geliştirir; Tozun etkinliğini azaltacak nemi emerek sonuçlanacaktır.

Beyaz saçlar için ortalama 4 haftada bir defa kına maskesi yapılabilir. Saçlarınızı kimyasaldan uzak maddelerle boyamak istiyorsanız kına ile boyayın.

Saçlarınızı boyamak istiyor ama kırmızı olmasından korkuyorsanız siyah kına kullanın.

Beyaz saçlara siyah kına nasıl yakılır? Siyah Kına Maskesi | 1

Siyah Kına Maskesi Tarifi

3 çorba kaşığı toz kına

Yarım bardak sıcak su

2 çorba kaşığı siyah çay

Siyah Kına Maskesi Yapılışı

İlk olarak siyah çayı demleyin ve soğumaya bırakın. Çayı demlerken arada karıştırabilirsiniz böylece havasını almış olursunuz.

Ardından soğumuş ve süzülmüş olan çaya kınayı ekleyin ve iyice karıştırın.

Saçınıza uygularken etrafa gelmemesi konusunda dikkatli olun. Kına çıkarması zor bir lekedir.

Saçınızda yarım saat kadar bekletin ve saçınızı yıkayın. Havluda leke bırakabileceği için eski bir havlu kullanmanızda yarar vardır.

Saçlarınıza doğal kına uygularsanız  beyaz saçınız turunculaşabilir. Saçınıza mutlaka siyah kına uygulayın. Aktarlarda siyah kına bulabilirsiniz. Alerjik bir reaksiyon olmaması için yada denemek için saçınızın küçük bir parçasını kullanabilirsiniz.