Bikini bölgesindeki kararmalar yüzünden bikini giymeye cesaret edemiyorsanız endişe etmeyin. İşte bikini sezonunda hayat kurtaracak, bikini bölgesindeki kararmalara bitkisel çözümler…

Bikini bölgesi kararma çözümler

Aloe vera
Aloe vera yaprağındaki jeli kararan bölgeye sürüp 20 dakika beklettikten sonra suyla yıkayın. Her gün uygulayın.
Limon suyu
Bir limonu ikiye kesip bikini bölgesine sürün. 10-15 dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayın.
Ya da 1/2 limonun suyunu, 1 kaşık yoğurt ve 1/2 çay kaşığı balla karıştırıp hassas bölgeye uygulayın. 10 dakika beklettikten sonra durulayın.
Limon cildinizi kurutacağı için bu işlemden sonra nemlendirici ya da hindistan cevizi yağı sürün.
Tüylerinizi aldıktan sonra limon iritasyona sebep olacağı için böyle bir uygulamadan kaçının! Limon uygulamasından sonra 1-2 gün cildinizi güneşten uzak tutun!
bikini_bolgesi_kararma_bitkisel_cozum

Bikini bölgesi kararma çözümler

Salatalık suyu
1/2 salatalığın suyunu çıkarıp bütün bikini bölgesine sürdükten sonra 10-15 dakika bekletip yıkayın. Günde 2 kez tekrarlayın.
Veya 2 kaşık salatalık suyuyla 1/2 kaşık limon suyu ve 1/2 kaşık zerdeçal tozunu karıştırıp kararan bölgeye sürün. 10 dakika bekletip soğuk suyla yıkayın. Günde bir kez tekrarlayın.
bikini_bolgesi_kararma
Domates
Domatesi kesip yuvarlak hareketlerle kararan bölgeye uygulayın. 10 dakika beklettikten sonra soğuk suyla yıkayın. Günde bir kez tekrarlayın.
bikini_bolgesi_kararma_bitkisel_care
Süt
1 bardak süte pamuklu bir bezi batırıp kararan bölgeye koyun. 5 dakika bekletin. Birkaç kez daha uyguladıktan sonra bölgeye birkaç dakika masaj yapın ve durulayın. Günde 2 kez tekrarlayın.
Badem
5-6 bademi bir gece suda bekletin. Ertesi sabah ezerek macun haline getirin. 1 kaşık süt ile karıştırın, kararan bölgeye uygulayın. 10-15 dakika beklettikten sonra masaj yaparak yıkayın. Haftada 2-3 kez tekrarlayın.
Karbonat
3’e 1 ölçüsünde suyla karbonatı karıştırıp sorunlu bölgeye sürdükten sonra kurumasını bekleyin. Soğuk suyla yıkayın. Haftada sadece 2 kez uygulayın.
Eğer hassas bir cildiniz varsa bu uygulamadan kaçının!
Bu alternatif yöntemleri uygulamadan önce bir uzmana danışın!
Kaynak: milliyet.com.tr / pembenar