Yaz aylarında bronzlaşan teninize pastel ve mat renkler yerine yüzünüze ışıltı verecek türden ürünler seçmelisiniz. Sedefli farlar, ışıltılı göz kalemleri, terracotta allıklar ve nemlendiricili parlatıcılar kullanarak bronz teninize uygun bir makyaj yapabilirsiniz…

Yaza en yakışan ten rengine bürünme zamanı geldi. Bunun için kolları sıvıyoruz ve bronz makyajımıza başlıyoruz. Hem yaza, hem de size bu makyaj çok yakışacak!

Bronz Makyaj Nasıl Yapılır?

İlk yapmanız gereken sıcak nedeniyle nemini kaybetmiş olan cildinize iyice nemlendirici sürmek. Nemlendiriciyi sürdükten sonra makyaja başlayabiliriz. İsterseniz cildinize renkli bir nemlendirici de sürebilirsiniz.

Şimdi istediğiniz bir bronzlukta pudrayı yüzünüze iyice sürün.

Yanaklarınıza pembe tonlarında bir allık sürerek yüzünüzü doğal hale getirebilirsiniz.

Bronz makyajın en önemli tamamlayıcılarından biri de göz makyajıdır. Bunun için kahverengi tonlarını tercih edin. Ayrıca göz kapaklarınızda çift tonlarda far kullanarak daha hoş bir görüntü elde edebilirsiniz.

Sıra göz kalemi ile bakışlarınıza anlam katmakta. Pırıltılı bir makyaj için eyeliner ve göz kaleminizi bu şekilde seçebilirsiniz. Ayrıca göz renginize uyumlu bir renk seçmeniz makyajınızın güzelliğini daha da arttıracaktır. Göz makyajınızı istediğiniz renkte bir rimelle tamamlayabilirsiniz.

Dudaklarınız ışıl ışıl olmalı. Bunun için altın pırıltılar ya da kahverengi tonları dudağınız için ideal. Çok doğal olmasını istiyorsanız açık pembe tonlarını deneyebilirsiniz.