Kadınlar güzel görünmek ve yaşlanmanın izlerinden kurtulmak için elinden geleni yapıyor. Onun için pek çok güzellik kremine ve malzemesine başvuruyorlar. Ama bazı içerikler var ki asla cildimizle temas etmemeli.

Yüz ovalama aldatmacası

Yüzünüzü ovalayarak temizlediğiniz scrubların ve peelinglerin amacı cildinizi derinlemesine temizlemektir.

Ciltteki ölü derilerden kurtulmak için bu sert malzemeyi kullanırız. Fakat pek çok scrub içinde sivri parçacıklar bulundurmaktadır. Mesela kayısı ve ceviz çekirdekleri gibi. Bunlar cildimizi temizlemek yerine, derimizin üzerinde küçük kesikler oluştururlar. Bu kesikler gözle görünmeseler de cildimize bakterilerin nüfuz etmelerine neden olurlar. Bunun sonucunda da cildimizde kızarıklıklar, iltihaplanma ve lekeler oluşabilir. Yetişkin aknesinden muzdarip ya da hassas cilde sahip pek çok insan bu cilt malzemesinin kurbanlarıdırlar.

Yaşlandıran malzemeler

Pek çok yüz peelingi, duş jeli, losyonlar ve kremler emülsiyonlaştırıcı içerirler. Bunlar sabun bazlı maddelerdir, yağları ve su bazlı malzemeleri bir araya getirerek sizin ürünü sürekli sallamaya gerek duymamanızı sağlarlar. Nemlendirici yağ ve su, cilt tarafından emildikten ve buharlaştıktan sonra geriye emülsiyonlaştırıcılar kalır ve bu da cildinize ve göz çevrenize zarar veren sabunlu bir tabaka kalmasına neden olur, sonuçta cildiniz kurur. Kuru cilt ise hızlı yaşlanır. İçinde emülsiyonlaştırıcı bulunan maddeler; emülgatör mum, polisorbat, stearat ve setearildir.

Kanser endişeleri

Paraben, ürünün ömrünü uzatmak için kullanılan bir içeriktir ve sağlığınız için tehlikelidir. Hormonal sisteminize zarar verebilirler ve göğüs kanserine neden olabilir.

Bunun dışında cilt ürününüzde olmaması gereken bazı kanser yapıcı maddeler aşağıda listelenmiştir;

Polietilen

Polietilen glikol ya da PEG

Polioksietilen

İçinde oksinol (oxynol) içeren maddeler

Sağlıklı güzellik

Pek çok cilt bakım ürününde bulunan tehlikeli maddeler nedeniyle ”sağlıklı güzellik’’ son derece büyük önem içermektedir. Bu nedenle alacağınız ürünlerin etiketlerine dikkat etmelisiniz.

Mümkün olduğunca organik ve bitkisel bazlı ürünleri kullanmanızı öneririz.