Geçmişten günümüze güzellik üzerine kadınlar birçok farklı yöntem deneyerek bakım metotlarını denemiştir. Bu kapsamda yer alan buhar banyosu da yüz güzelliği için yıllarca tercih edilen bir bakım modu olarak karşımıza çıkıyor. Günümüzde halen yaygın bir halde kullanılan bu uygulama ile birlikte birçok buhar odasının da açıldığını ve hatta spa ve fitness merkezlerinde dahi buhar odalarının olduğunu görmek mümkün olmakta.

Buhar Odalarının Faydası Var Mı?

Buhar odalar 40 derecelik bir oda kapsamında su buharı ile nemlendirilen yerlerdir. Sauna tipi bir model alanı olan bu odalarda cildinizde bulunan toksinlerin arındırılarak kilo vermeniz sağlanmaktadır. Buna ek olarak kasların gevşemesi, rahatlama ve cildin yenilemeye yönelik daha birçok faydasının olduğunu söylemek mümkün. Fakat bunun yararları olduğu gibi zararları da mevcut olmaktadır.

Buhar Banyosunun Zararları Var Mı? | 1

Buhar Banyosunun Zararları Nelerdir?

  • Suyun aşırı sıcak olmasıyla birlikte klor ve benzeri kimyasal maddelerin cildiniz tarafından emilmesi sağlanır ve bu durum vücudunuz için oldukça tehlike arz etmektedir.
  • Uygulanan buhar banyosu yanlış ve aşırı yapılmasıyla olası baş ağrılarını tetikler.
  • Ameliyattan yeni çıkanlar, hamileler, bağışıklık sistemi sorunu olanlar ve herhangi bir hastalıktan ötürü iyileşme sürecinde olanlar için buhar banyosu uzmanlar tarafından uzak durulması gerekilen bir uygulama olarak belirlenmiştir.
  • Buhar odaları sürekli nemli alanlar olmaktadır, bu nedenle kişiden kişiye insanların girişlerine tanıklık eden bu odalarda birbirinden farklı bakteri ve mantarların var olduğunu söylemek mümkün. Bu kapsamda olası enfeksiyon oluşumları için en uygun ortamlar olarak bu odaları gösterebiliriz.
  • Buhar odaları 40 derecenin üzerinde olmaktadır ve buna ek olarak nem oranı ise %100 değerine sahiptir. Bu durum vücudun aşırı su kaybına uğraması ve beraberinde birçok vücuda ilişkin sorunun da getirileceği üzerinedir. Bu nedenle buhar odasına girmeden önce ve çıktıktan sonra mutlaka bol miktarda su tüketimi yapılması gerekmektedir.
  • Kalp çarpıntısı, yüksek ve alçak tansiyon, koah ve astım gibi solunum hastalıklarına sahip olan kişilerin yüksek mertebe buhar banyosuna girmeden evvel doktor kontrolünden geçip tavsiye almaları kendileri için faydalı olacaktır.

Yüze Buhar Banyosu Nasıl Yapılır? Pratik Ve Resimli Tarif Tıklayın !