Cildimizi temizlerken, nemlendirirken bir sürü hata yapıyoruz. Ama bazı hatalarımız var ki, onlar aslında hata kaldırmıyor. Pek çoğumuz bakıma zaman ayırma konusunda sorun yaşadığı için gözünü de yüzünü de aynı ürünle temizlemek ister. İşte bu en sık yapılan yanlışlardan biri.

Neden çocukların ürünlerini kullanmayı severiz. Sağlıklı olduklarını düşünürüz de ondan…Oysa yetişkinlerin cilt pH’ıyla çocuk ve bebeklerinki çok farklı. Bu nedenle bebek ve çocuk ürünleri yetişkinler için uygun değil. Yetişkin insanda üst tabaka epidermisin pH değeri 5.5. Ancak yenidoğan bebeğin cilt üzeri asit mantosu henüz oluşmadığı için pH değeri nötr.

Bunlara dikkat!
Sıkılaştırıcı ya da yaşlanmayı geciktirici anti-aging ürünlerin yoğun gece kremleri, mutlaka belli bir yaştan sonra kullanılmalı.

Bazı ciltler yaz ve kış döngülerinde farklı ürünler kullanma ihtiyacı duyar. Örneğin karma bir cilt kışın kuruyabilirken yaza doğru yağlanma eğilimine geçer. Cildin neme ihtiyacı vardır, özellikle kuru ciltlerin kış aylarında bu nemi tutabilmesi zor olur.

Kuru ciltlerin sert temizleyicilerden ve antibakteriyel sabunlardan kurtulması gerekir. Kuruma, pullanma ve kepeklenmeye neden olacağı için uzak durun. Alkollü tonik cildinizi kurutacağından tercih etmeyin. Yazın hafif yağlı, kışın ve sonbaharda yoğun yağ içerikli nemlendirici kullanın. Nemlendiricinin üzerine yaz ve kış güneş koruyucu sürün.