Evde hazırlanan cilt bakım maskelerinin popüler hale gelmesinden sonra birbirinden farklı alternatif tercih edilmeye başlamıştır. Doğal, organik ya da temiz içeriklere sahip olan maskeler sayesinde daha aydınlık bir cilde sahip olmak son derece kolaydır. Doğal kolay cilt bakımı yapmak isteyenler için domates maskesi tarifini değerlendirmeleri faydalı olacaktır. Cildin renk tonunun eşitlenmesine ve sivilce görünümünün azaltılmasına yardımcı olan domates, son dönemde bakım için çok fazla kullanılmaya başlamıştır. Domates maskesi nasıl hazırlanır? Diye soru yöneltenlerin ise organik domates ve pirinç unu temin etmeleri yeterlidir.

Cilt Lekelerinin Giderilmesinde Etkili

Domates maskesi, yukarıda belirtilenler dışında cilt lekelerinin giderilmesinde etkilidir. Güneş ya da genetik nedenlerden dolayı leke problemi yaşayanlar, düzenli domates maskesi yaparak problemlerinden kurtulabilirler.

  • Ünlülerin güzellik sırları içerisinde de bulunan domates maskesi, doğal ürünlerden oluşturulduğu için cilt açısından zararlı bir etkisi yoktur.
  • Maskenin etkili olabilmesi adına düzenli bir şekilde kullanım sağlamakta fayda vardır.
  • Domates ve pirinç unu karıştırıldıktan sonra en az 15 dakika ciltte bekletilmesi ile birlikte maske etkisini gösterir.
  • Hassas cilde sahip olanların uygulamadan önce küçük bir noktada test etmelerinde fayda vardır.
  • Yağlı cilt sorunu olanlar içinde domates maskesi arındırıcı bir etki yapar.

Cilt Açısından Faydalı Domates Maskesi Tarifi | 1

Akşam uygulamak gerekir: Maskenin etkisini arttırabilmesi adına akşam uygulanması önemlidir. Bu nedenle haftada en az 2 ya da 3 gece domates maskesi yapmakta fayda vadır. Cilt bakımının önemi her geçen gün biraz daha arttığı için bu tür doğal maskelerden yararlanmak faydalı olacaktır.

Lekeler İçin Domates Maskesi Tıklayın !

Cilt beyazlatmak için domates maskesi Tıklayın !

Cildi parlatan domates maskesi Tıklayın !

Gergin cilt için domates maskesi Tıklayın !

Cilt Lekelerinden Kurtulma Yolları için Tıklayın !