Cildimizdeki gözenekler zamanla dış etkenler (toz, sigara vs.), yağ bezlerinin çalışması, hücrelerin kendilerini sürekli yenilemeleri ve atılmaları nedeniyle tıkanır.

Cildimiz donuklaşır, siyah noktalar oluşur. Cilt bakımı ile cilt temizlenir, gözeneklerimiz açılır, kan dolaşımı hızlanır. Cilt bakımı cildimizin canlı ve temiz bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.

Cilt bakımı işleminden önce cildin muayenesinin yapılması gerekir. Cilt tipi, yıpranma derecesi, mevcut problemler, yaş gibi faktörler dikkate alınarak hangi cilt bakımı ürünlerinin kullanılacağı tespit edilir ve kişiye özel cilt bakım programı oluşturulur. Cilt bakımının amacı gözeneklerin temizlenmesi, cilde oksijen sağlanması, cilde parlaklık, canlılık, tazelik verilmesi ve lenf drenajı ile toksinlerin atılmasıdır. Cilt bakımı sonrasında cildin üzerinde koruyucu ve besleyici bir tabakanın oluşturulmasıyla kırışıklıkların oluşumu gecikeceğinden, cildin genç ve sıkı kalmasına yardımcı olacaktır. Özellikle akneli ciltlerde yağ sekresyonunun artması ile birlikte gözenekler hızla tıkanır ve altta bakteri oluşumu meydana gelir. Bu kısır döngünün kırılmasında, gözeneklerin ve siyah noktaların temizlenmesini sağlayan cilt bakımının önemi büyüktür.

Evde cilt bakımı yapmak için tıklayın !

Cilt bakımı işlemi, yapılacak bakımın özelliklerine göre 45 – 90 dakika sürmektedir.

Her cildin anatomik yapısı aynı olsa da yağlılık dereceleri birbirinden farklıdır. Buna göre yağlı, karma, normal, kuru ve olgun cilt tiplerine göre farklı cilt bakımı uygulamaları yapılır