Doğal sabunlar ilk çağlardan itibaren kadınların hem hijyen hemde güzellik için kullandığı ürünlerdir.Doğada bulunan bir çok bitkiden sabun yapılabiliyor. Herşeyin doğalına dönülmeye çalışılan bu günlerde doğal sabunlarda bir sektör haline geldi. Günümüzde bir çok kadının tercihi olan bu doğal sabunlar ne kadar etkili ve gerçekten işe yarıyor mu?

Doğal Sabunlar Ne Kadar Etkilidir?

Doğal sabunları kullanırken unutmamanız gereken en önemli nokta doğal içerikli oldukları için etkilerini göstermeleri uzun zaman alabilir. İlaç yada kremlerin yerini tutmaları mümkün değildir. Destekleyici amaçla kullanılırlar.

Doğal Sabunlar Ne Kadar Etkilidir? | 1

Doğal sabun alınırken dikkat edilmesi gereken birkaç noktayı hatırlatmak istedik;

Bilmediğiniz sokakta açık bir halde satılan sabunları kesinlikle almayın. Hijyen açısından uygun olmayacaktır.

Kimyasallardan uzak tamamen doğal sabunları tercih etmeniz gerekiyor.

Çeşitli yerlerde meyveli sabunları alırken dikkatli olun içinde sadece meyve esansı olanlar yerine gerçek meyve kullanılarak yapılmış olanları tercih edebilirsiniz.

Bitkisel Sabunlar Hangi Tedavilerde Kullanılıyor? Tıklayın..

Sabunun özellikle iyi gelmesini istediğiniz bir sorun varsa araştırmasını yapın ciltteki sivilce yada açık yaralar için alınıyorsa doktorunuza mutlaka danışın.

Aldığınız sabunun güvenilir bir marka ve kaliteliteli olmasına dikkat edin. Aşağıda en çok kullanılan birkaç sabundan ve özelliklerinden bahsettik.

Doğal Sabunlar Ne Kadar Etkilidir? | 2

Lavanta sabunu

Lavantanın sakinleştirici koku ile ciltteki akne sivilce ve saçlardaki kepeklenmeye iyi gelir.Lavanta antiseptik özelliğe sahiptir. İltihaplanmayı engeller. Ciltte yağ dengesini sağlar. Fakat çok sık kullanımda hassas ciltlerde kızarıklığa  ve tahrişe neden olabilr. Özellikle akşam kullanılması gereken bir sabundur.

Zeytinyağlı sabun

Zeytinyağının faydasını bilmeyen yoktur. Sabun halide oldukça faydalıdır özellikle kış aylarında nemlenidirici özelliğe sahiptir. Saçlarda ilk defa kullanıldığında sertleşme olabilir birkaç defadan sonra saçları yumuşatır. E vitamini açısından zengindir. Günün her saatinde kullanılabilir.

Adaçayı sabunu

Cildin yaşlanmasını engelleyici özelliğe sahiptir. Kışıklıkları önceyici etkisi vardır. Antibakteriyel özellikler taşıdığı için cilltteki bakterilerle savaşır. Akşamları kullanımı daha sağlıklı olacaktır.

Kayısı sabunu

Cilde parlaklık verir. Yoğun A vitamini içereiğine sahiptir. Kuru ciltler için idealdir. Sabah kullanımı uygun olacaktır.

Kil sabunu

Cildi ölü derilerden arınıdırmaya yardımcı olur. tüm cilde uygulanabilir. Ancak sivilceli bölgelere uygulanmaması gerekir. Cildi arınıdrdığı için akşam kullanılıp üzerine mutlaka nemlendirici uygulanmalıdır.

Çam sabunu

Yağlı  ve egzemalı olan ciltle için idealdir. Ancak egzema önemli bir deri hastalığı olduğu olduğu için alınacak sabunun nereden alındığı ve hijyenik olduğundan emin olmanız gerekir. Akşam kullanımı uygundur. Cilt tam olarak kurutulmalıdır.

Papatya sabunu

Papatya sabunu içeriğinde bulunan cilt açıcı özelliklerden dolayı leke tedavisinde kullanılabilir. Ancak yazın güneşin yakıcı etkisinden etkilenmemek için dikkatli kullanılması gerekiyor. Akşam kullanımı uygundur.