Hayatınızdan kimyasalları çıkarın! Doğal deodorant resimli tarif makalemizde evde kendiniz yapabileceğiniz bitkisel, sağlıklı ve ucuz deodorant yapımını anlattık.
Tarifte yer alan mısır nişatası doğal nem emicidir, çay ağacı yağı anti bakteriyel ve anti-fungal özelliklere sahiptir, karbonat ise ter kokusunu önleyen kozmetik sektöründe deodorant yapımında sık kullanılan malzemelerdendir. Verdiğimiz tarifte katı hindistan cevizi yağı bulamıyorsanız, bunun yerine shea yağı da kullanabilirsiniz. Bitkisel deodorantınızı buzdolabında saklayabilirsiniz.

Malzemeler
2 yemek kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı mısır nişastası
10 damla çay ağacı yağı
2 yemek kaşığı eritilmiş katı hindistan cevizi yağı( sıvısı değil)

Hassas ciltler için deodorant tarifi
2 yemek kaşığı karbonat
4 yemek kaşığı mısır nişastası
10 damla çay ağacı yağı
2 yemek kaşığı eritilmiş katı hindistan cevizi yağı( sıvısı değil)

Tercihinize bağlı
Lavanta, limon, portakal yağı gibi kokulu esansiyel yağlardan bir kaç damla ekleyebilirsiniz.
1 tatlı kaşığı badem yağı veya E vitaminini dilerseniz deodorant yapımında kullanabilirsiniz.

Doğal Parfüm Nasıl Yapılır? Resimli Tarif Tıklayınız

Yapılışı
Bir kasede karbonat, mısır nişastası ve çay ağacı yağını birleştirin.dogal_deodorant (5)dogal_deodorant (1)

Katı Hindistan cevizi yağınızı ekleyin, malzemeleri pürüzsüz olana kadar karıştırın. Şayet E vitamini ya da tatlı badem yağını da kullanacaksanız, şimdi bunları ekleme zamanı!dogal_deodorant (2)

Yıkayıp, havluyla silerek kuruttuğunuz, steril hale getirdiğiniz eski stick deodarant kutunuza bildirdiğimiz tarifi güzelce yerleştirin. Bitkisel deodarantınız önce size çok yumuşak gözükebilir fakat bir kaç güne kuruyup, katılaşacaktır.dogal_deodorant (3)

Bu aşamada deodarantınızın güzel kokması için, tarife bir kaç damla papatya, gül, lavanta yağı gibi uçucu yağlardan bir iki damla ekleyebilirsiniz.
Esansiyel yağlar anti-bakteriyel özleri ile cildi yatıştırır, kokuya neden olan bakterilerle savaşır.dogal_deodorant (4)

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.