Bir türlü şekil almayan ve elektriklenen saçlarınız varsa yada kabaran saçlar için çözüm arıyorsanız bu içerik sizin için önemli ipuçları içeriyor. Elektriklenen saçlar için öneriler ve maske tarifi ile bu soruna çözüm bulabilirsiniz.

Elektriklenen Saçlar İçin Öneriler ve Maske Tarifi

Bir çok saç tipi mevcut bazı kadınlar sönük saçlarından şikayet ederken bazıları ise aşırı kabaran saçlarından şikayet ediyor. Saç tipleri doğuştan gelen ve genetik faktörlere bağlıdır ancak dışarıdan yapılabilecek bazı uygulamalar ve püf noktaları ile bu sorunlara dur demek mümkün.

Elektriklenen ve kabaran saçlar için ipuçları;

Elektriklenen Saçlar İçin Öneriler ve Maske Tarifi | 1

Saçlarınızı her gün yıkamayın. Şampuan saçınızdan kiri ve yağı temizlerken saç için faydalı olan doğal yağlarıda alıp götütür. Her gün yıkanan saçlarda saç köklerinde kuruma olacağı için saçlar kararır ve elektriklenir. Nemlendirici içeren şampuanlar saçınız için uygun olabilir.

Elektriklenen Saçlar İçin Öneriler ve Maske Tarifi | 2

Saçınızı şampuanladıktan sonra hafif yapılı ve saçı ağırlaştırmayan saç kremleri kullanabilirsiniz. Slikon içeren kremler genellikle tavsiye edilmez ama saç yatıştırıcı özellikleri sizin için faydalı olabilir.

Elektriklenen Saçlar İçin Öneriler ve Maske Tarifi | 3

Saç spreylerini kullanırken alkol içermeyenleri kullanmanız daha faydalı olacaktır. Alkol kurutucu etkiye sahiptir. Saç spreyi uygulayacksanız az miktarda kullanıp bir tarak yada fırça yardımıyla tüm saçınıza eşit olarak yayın.

Elektriklenen Saçlar İçin Öneriler ve Maske Tarifi | 4

Saç serumlarını mutlaka uygulayın. Bu serumlar saç telinin etrafında yapay bir nem tabakası oluşturur, saçınızın kurumasını engeller ve sıcak işlemlere ( maşa yada düzleştirici) karşı korur. Saçınız hafif nemli iken bir kaç damla kullanabilirsiniz. Fazla kullanımda saçınızı ağırlaştırır.

Elektriklenen Saçlar İçin Öneriler ve Maske Tarifi | 5

Saçlarınızı saç sıcak yada çok soğuk su ile yıkamayın. Sıcak ve soğuk su saçın elektrik seviyesini değiştirebilir.

Sadece kabarık saç tipi değil yıpranmış saçlarda kabarık bir görünümde olabilir. Yıpranmış saçlarınıza mutlaka bakım amaçlı kullanılan kremlerden uygulayın.

Elektriklenen Saçlar İçin Öneriler ve Maske Tarifi | 6

Fırça yerine tarak kullanın saç fırçaları sürtünme yaratarak saçınızın kabarmasına neden olabilir. Tarağınızın geniş ve az dişli olmasına dikka edin ve saçınız tamamen kuruysa taramayın. Seçeceğiniz tarak pürüzsüz ve metal ya da tahta olabilir. Plastik taraklar sürtünmeyi arttırdığı için saçınızı kabartır.

Elektriklenen Saçlar İçin Öneriler ve Maske Tarifi | 7

Saç kurutma makinası seçerken mutlaka iyon özellikli olmasına dikkat edin. İyon özellikli makinalar saçınızın kabarmasını engeller ve saçın doğal nemini  hapseder. Saçınızı acilen dışarı çıkmanız gerekmiyorsa tamamen kurutmayın bırakın biraz nemli kalsın.

Özellikle yıpranmışlıktan kaynaklanan kabarma varsa saçlarınızdaki kırıklardan kurtulun.

Saç uzmanları doğal hali oldukça kabarık olan saçlar için çok kısa modelleri önermez. Kısa olduğunda saçlarınız çok daha zor kontrol altına alınabilir unutmayın.

Elektriklenen saçlara özel maske tarifi

Bulabiliyorsanız tamamen saf olan 2 çorba kaşığı zeytin yağı yoksa hindistan cevizi yağı

Yarım ezilmiş avakado

1 yumurta

1 tatlı kaşığı sirke

Tüm bu malzemeleri iyice karıştırın ve saçınıza yedirin. Bu  maskeyi haftada 2 defa uygulayabilirsiniz.