Kil maskesinin faydalarını artık hepimiz biliyoruz. Renk renk olan bu killerden fransız yeşil kil maskesi ve faydaları nelerdir? Hangi kil maskesi sizin için uygun.

Fransız Yeşil Kil Maskesi ve Faydaları

Yeşil kil, oldukça emici özellikleriyle değer verilen mineral kil türüdür. Yeşil kil ayrışan bitki materyali ve kalsiyum, alüminyum, magnezyum, fosfor, bakır ve çinko gibi minerallerden oluşan bir biyo-mineraldir.

Fransız yeşil kili yıllarca güzelleşmek için kadınlar tarafından kullanılmıştır, günümüzün birçok ticari yüz maskesinde ortak bir içeriktir.Fransız yeşil kilinin, kirlilikleri gidermek ve gözenekleri sıkıştırmak, cildin tonunu eşitlemek, ölü cilt hücrelerinin pul pul dökülmesi ve akne ve iltihaplanmayı azaltmada yararlı olduğu biliniyor. Kuru, pürüzlü cildi yumuşatmak için tam vücut bakımı olarak da kullanılabilir.

Fransız yeşil kili özellikle akneli ciltlerdeki fazla yağı almak ve akne oluşumuna neden olan bakteriler ile savaşmak için kullanılır.

Fransız Yeşil Kil Maskesi ve Faydaları | 1

Fransız Yeşil Kil Maskesi

2 çorba kaşığı yeşil kil
Su
Su ile krem kıvamına getirdiğiniz fransız yeşil kili temizlenmiş olan cildinize uygulayın. Ortalama 20 dakika durması yeterli olacaktır. Yüzünüzü soğuk su ile yıkayın. Nemlendirici uygulayın.

Kil alırken içerisinde zararlı ve bakteri üremesine neden olacak kimyasalar olmamasına dikkat edin. Güvendiğiniz bir markadan yada aktardan almaya dikkat edin.