Renkli ya da normal Fransız manikürü yaparken çizgileri dümdüz çekmede zorlanıyorsanız ya da her bir tırnağınızdaki çizginin kalınlığı farklı oluyorsa çözümü var.

1) Önce plastik bir bant alın ve tırnağınızdan boyundan daha büyük bir parça kesin. Boyamak istediğiniz yeri boş bırakacak şekilde tırnağınıza yapıştırın:

French manikür nasıl yapılır? | 1

2) Arada hava kalmadığına emin olduğunuzda istediğiniz bir ojeyi özensizce tırnağınızın ucuna sürün. Doğal olarak bir kısmı banta bulaşacak. Ben örnek olarak altın rengi sürdüm.

French manikür nasıl yapılır? | 2

3) Burası önemli işte. Bantı yanlamasına değil, neredeyse dikey olacak şekilde yavaşça soyun. Bunun için alt köşelerden birinden tutmanız ve tırnağın diğer köşesine doğru çekmeniz gerekiyor. Mesela yukardaki resimde A köşesinden tutun ve B’ye doğru yavaşça soyun. (Edit: Oje kurumadan çekmeniz gerekiyor.)

French manikür nasıl yapılır? | 3

İşte bu kadar. Ben Scotch marka rengarenk plastik bantlardan buldum, onlardan kullanıyorum. Bunların normal bantlara göre avantajı yapışkanlarının çok güçlü olmaması. Böylece bantı soyarken alttaki ojeye hiç bir şey olmuyor.

Bu arada dün söylemeyi unutmuşum; aynı deri hücrelerinin yenilenmesi bir ay tuttuğu için yüz kremlerinin faydasını bir aydan önce göremiyorsak, tırnakların yenilenmesi de bir buçuk ayı buluyormuş. Yani besleyicileri bir kaç hafta kullandıktan sonra işe yaramadı deyip atmayın, biraz dişinizi sıkın.

İlgili Konular ;
2012 Ten Rengi Oje Modelleri
Manikürün Sırları
Tırnaklarınızı Hızlı Uzatmanın Yöntemleri
Kalıcı Oje
Instant Cuticle Remover – 15 Saniyede Tırnak Eti Çıkarıcı
Tirnak bakımı için limon suyu ve zeytinyağı
Evde Manikür Nasıl Yapılır?
Rengarenk Tırnak Modası

kaynak : hangiojeyakismazkibana.blogspot.com