Zamanın etkilerinin bedendeki yansımaları daha çok boyun, dekolte ve göğüs bölgelerinde görülür. Güneş lekeleri, cilt lekeleri, sarkıklıklar, cilt yapısının formunu kaybetmesi gibi nedenlerle kırışıklıklar oluşan dekolte bölgesine düzenli bakımlar uygulanarak, yeniden toparlanabilir.

Doğal tarifler ile göğüs bakımı ve dekolte bakımı için öneriler arasında;

  • Limon Suyu

½ lt su içerisine, 1 yemek kaşığı deniz tuzu ve ½ doğal limon suyu eklenir. Boyun, dekolte ve göğüs bölgelerine masaj yapılarak, hafif ve dairesel şekilde sürülür.

15-20 dk beklettikten sonra losyon ile temizlenir.

Limon suyu maskesi, arındırılması, derinlemesine temizlenmesi için kullanılır. Cilt yüzeyindeki ölü hücrelerin atılması ve sivilcelere neden olan bakterilerin önlenmesi için uygulanır.

Göğüs ve Dekolte Bakımı Nasıl Yapılır? | 1

Dekolte Bakımı

  • Çemen Kürleri

İyice temizlenen dekolte bölgesine çemen kürleri uygulanarak, pürüzsüz bir görünüm elde edilebilir. Çemen yağı ve çemen tozu ile uygulanan kürde;

  • 10 damla çemen yağı
  • E vitamini kapsülü
  • 1 adet yumurta akı
  • ½ fincan yoğurt

Temiz bir kapta karıştırılır ve dairesel hareketler ile tüm cilde uygulanır. Yarım saat beklettikten sonra su ile temizlenir. Soğuk suyla yıkanan bölgeye haftada 1 kez uygulanabilir.

Göğüs ve Dekolte Bakımı Nasıl Yapılır? | 2

Dekolte Bakımı

Pürüzsüz Dekolte İçin

Yumurta kürü ile dekolte ve göğüs bölgelerinin daha pürüzsüz görünmesini sağlayabilirsiniz. Yumurta akı mikser veya karıştırıcı ile iyice çırpılır. Köpüksü kıvam elde edildikten sonra göğüslere ve dekolte bölgesine sürülür. Yarım saat bekletildikten sonra masaj yapılması gereklidir. Kuruyan küre, salatalık suyu ile masaj yapılır ve ardından soğuk suyla durulanır. Cildin daha gergin, pürüzsüz ve toparlanmış olmasını sağlar.

Cildin nem dengesinin sağlanması ve elastik formunu yeniden kazanması, ışıldaması için kullanılan yöntemlerden biri de zeytinyağıdır. Cildinizin bebek gibi yumuşak ve pürüzsüz olması için avuç içlerinize aldığınız birkaç damla yağı, göğüslerinize masaj yaparak yedirin. Dairesel ve yukarı doğru uygulanan masaj hareketleri ile 15 dakika boyunca uygulama yapın.

Boyun Sırt ve Göğüs Sivilcesi İçin Maske Tarifleri Tıklayın !

Göğüs ve Omuzlardaki Sivilcelerden Kurtulmak İçin Tıklayın !

Porselen Gibi Ciltlerin Sırrı: Cilt Fırçalama Yöntemi  Tıklayın !

Doğal Göğüs Büyütme Yöntemleri için Tıklayın !